I dagens konsumentsamhälle är det svårt att hålla koll på alla nya produkter som marknaden erbjuder. Det är också svårt att hålla koll på allt nya funktioner som finns med tanke på hur snabbt den tekniska utvecklingen går fram. Sättet vi handlar på, konsumerar och vilken typ av produkter vi använder ändras ständigt, därför har jag startat trendhörnan.se för att hålla er och mig själv uppdaterade om de senaste trenderna, funktionerna och produkterna som finns att tillgå.

Mer om mig? Jag heter Joakim och är 29 år gammal. Jag spenderar nog lika mycket pengar som den vanliga föräldern gör på prylar, produkter och annat som behövs under vardagen. Jag bedömer att jag lägger lite mer tid på research, kvalitetsförsäkring och prisvärdhet än den vanliga personen. Det är en av de stora anledningarna till att jag startat hemsidan, för att kunna dela med mig av all insamling av information som jag gör när jag handlar saker till mig själv, familjen, barnen, hemmet, trädgården, vardagsrummet, köket med mer.

Trender känns traditionellt sett som ett elitistiskt ord, det här är tänkt att vara tvärtom. Trenderna är något vi vi alla påverkas av om inte direkt, indirekt och jag hoppas kunna inkludera alla personer som är intresserade i min jakt på de bästa produkterna. 

Hur påverkas jag av trender tänker du? Hur många gånger överraskas vi av att våra barn kommer hem och vill ha en ny pryl som vi aldrig hört talas om? Hur många gånger har grannen någon ny pryl som du skulle kunna ha rejäl nytta av? Trots att gammalt alltid är gott och det finns mycket fint att hitta i våra traditionella produkter, så är den nya teknologin alltid spännande att följa.

Viktigt för mig när jag handlar är att hitta rätt på ett par punkter:

  1. Kvalitet. Mina prylar måste hålla länge och vara bland det bästa marknaden har att erbjuda. Beroende på vad det är för produkt så vill jag alltid känna mig nöjd med kvalitet på mina inköp. 
  2. Pris. Man ska inte behöva spendera en halv månadslön för att få bra produkter. Vissa saker kostar lite men funkar lika bra som något som kostar mer, alla inköp ska vara prisvärda jämfört med resten av produkterna på marknaden.
  3. Nytta. Onödiga inköp är ett slöseri på tid, kraft och pengar. Mina inköp ska kunna göra nytta i min vardag direkt eller på lång sikt. Ett exempel, jag är trött på min vinterjacka. Jag köper en ny efter vintersäsongen när alla priser är nedsatta. Jag kommer inte ha nytta av den på ett par månader, men när vintern kommer igen har jag sparat 30-50% av det jag egentligen skulle spendera. Det är något som jag anser vara ett långsiktigt köp. Något som jag köper, använder en gång och aldrig mer är helst något jag vill undvika att köpa.
  4. Säkerhet. Har jag garanti om min nya dator lägger ned efter ett halvår? Skyddas jag av ånger eller reklamationsrätt om det känns fel? Kan jag enkelt och smidigt byta ut något som inte passar? Det är viktigt att handla från säkra leverantörer där jag enkelt kan både utnyttja garanti och ångerrätt om så skulle vara fallet.

Är punkterna ovan viktiga för dig också så hoppas jag verkligen att du vill följa med mig på min resa mot att handla de bästa produkterna, till de bästa priserna och göra den bästa nyttan av dem efter att vi slagit till!