Racing game

Tre racing-spel som blir tillgängliga under 2023

Man behöver inte bli professionell Formel 1-förare för att få sitta bakom ratten på ett vrålåk. Det går lika bra att starta upp ett racingspel på datorn för den upplevelsen. Det finns mängder med fantastiska titlar i denna gaming-genre, vilka är så väl realistiska som visuellt slående. Under 2023 kommer ett antal nya racingspel ut på marknaden, varav några vi skall titta på i den här artikeln.

Virtuella motorer och artificiella körbanor

De teknologiska framstegen inom gaming har kommit långt sedan de första installationerna av racingspel. Även om titlar såsom de första Mario-Kart och det ursprungliga Need For Speed är fantastiskt roliga, står de sig slätt mot dagens produktionsrika skapelser. Ett racingspel idag skall vara lika mycket en trevlig spelupplevelse som det skall vara grafiskt snyggt.

Det läggs ner mycket tid från spelutvecklarna på att hitta den rätta balansen i nya racingspel. Allt från bilar till miljö och en korrekt tolkning av hastigheter måste stämma överens. Dock finns det ett par decennier av erfarenhet att vända sig till, då gaming-industrin genom åren alltid haft ett intresse för just speltemat motorsport. Även under detta nya år är racing ett ämne som engagerar många datorspelsproducenter. Här nedan kan du nu läsa om vilka titlar du har att se fram emot under 2023.

3 riktigt bra racing-spel att lira under 2023

  • Test Drive Unlimited: Solar Crown
  • Forza Motorsport 2023
  • The Crew 3

Test Drive Unlimited: Solar Crown

Det första spelet vi tar upp kommer från spelföretaget KT Racing. Det handlar här om det länge efterlängtade Test Drive Unlimited: Solar Crown, även kallat TDU: Solar Crown. Den här titeln var först satt att bli tillgänglig för spelare under 2022. Dock blev spelet försenat och har nu satt det här året som nytt lanseringsdatum. TDO: Solar Crown beskrivs av utvecklaren själv som mer av en simulator än många andra spel på marknaden.

Du kan således räkna med att de har försökt få in så mycket realism som bara går i sin skapelse. Platsen där man kör är Hong Kong-ön, vilket kommer betyda många körbanor i folktäta områden, omgivna av höghus och skyskrapor. De trailers som finns för spelet visar upp en underbart vacker grafik.

Forza Motorsport 2023

Poster för Forza Motorsport

Forza är en spelserie som länge varit en del av racing-genren på gaming-marknaden. Under 2023 kommer nästa installation av deras spel komma ut, kallad Forza Motorsport. Som med andra spel i serien kan man här räkna med att virtuellt få åka runt i världens snabbaste bilar, vare sig det handlar om rallybilar, Formel 1 eller allmänt sjukt snabba fordon.

Du kommer även märka många förbättringar på de tidigare installationerna av Forza. Bland annat har grafiken fått sig en ordentlig tillputsning. Utvecklaren Turn 10 har även förbättrat både ljudkvalitéerna samt ändrat lite i funktionerna som finns i spelet. Absolut värt ett inköp för den som vill tävla mot andra på världskända körbanor i ett virtuellt format.

The Crew 3

Sist men inte minst har vi även den tredje upplagan av det omtyckta racingspelet The Crew. Det här spelet har länge varit en efterfrågan bland seriens fans, då 2:an redan är fem år gammal vid det här laget. The Crew 3 kommer ha alla dina favoritfordon samt många nya som tillkommit efter att den andra installationen släpptes i 2017. Spelet har även blivit kraftigt uppgraderat i allt från grafik till ljud och även innehåll.

Det lovas snabba vrålåk i en fantastiskt snygg miljö, samt ett intressant system för hur du modifierar dina bilar. Du kommer naturligtvis kunna spela The Crew 3 online, för att där tävla mot andra spelare. Dock har de även sett till att ha en bra Single Player-kampanj för de som vill njuta av hastigheten i ensamhet.