Två män i armbrottning och pengar

Vad är sportsbetting och hur fungerar det?

Spela online handlar inte alltid om slotmaskiner och poker utan även  handla om sportsbetting. Betting har funnits med oss sedan många år tillbaka men det är på senare år som man börjat kunna betta online. Fortsätt läsa för att lära dig mer om sportsbetting.

Vad är betting?

Vi alla har nog hört någon gång “Ska vi slå vad?”. Detta är precis det man gör i sportsbetting. Det är en vadslagning mellan dig och spelbolaget. Låt oss säga att du vill spela på en match där du tror att ett lag kommer vinna över det andra. Du väljer då att satsa en summa pengar i hopp om att det lag du tror kommer att vinna faktiskt kommer att göra det. Det du har gjort precis är att betta. Du har bettat på ett resultat som du tror kommer att hända i matchen. Detta är sportsbetting och du hittar betting på ComeOn som ett bra exempel.

Hur fungerar betting?

Betting som vi nämnde tidigare är en typ av vadslagning och idag finns det hundratals olika varianter och olika sporter att betta på. Hur man bettar är ganska enkelt men det betyder inte att du alltid vinner. Sportsbetting fungerar som så att spelbolaget sätter olika odds beroende på vad deras experter tror kommer att ske i en match.

Låt oss säga att en match sker mellan Liverpool – Manchester United. Spelbolaget tror att Liverpool har störst chans att vinna matchen medans Manchester United troligtvis kommer att förlora, men det finns aldrig några garantier i detta, vad som helst kan hända., Detta innebär att oddsen att Liverpool kommer vinna är låg medans oddsen att Manchester United kommer att vinna är hög. Detta är ett sätt att betta men det finns flera olika varianter.  detta fallet kommer det att finnas tre olika alternativ; 1, X och 2.

1 står  i detta fallet för att Liverpool kommer att vinna.

X står för att det blir oavgjort i matchen.

2 står för att Manchester United kommer att vinna.

Så för att betta behöver du bestämma vad du tror kommer ske i matchen. Låt oss säga att du tror att Manchester United kommer att vinna matchen och du fyller då i en 2a som vadslagning. Efter det väljer du hur mycket du vill satsa på att resultatet blir en 2a.

Spelbolaget tror i detta fallet inte att Manchester United kommer att vinna och har då satt ett högt odds på detta eftersom troligen inte kommer att ske. Oddsen är 5x.  Om ditt resultat slår in och Manchester United vinner så innebär det att du har vunnit 5 gånger din insats.

Slutsats – De viktigaste punkterna när du väljer att satsa

Betting egentligen är inte svårare än det här, det är rätt enkelt faktiskt. Däremot är det en fördel att sätta sig in i de matcher/sporter som man tänka sig att betta på. Också kolla runt om på nätet vilken spelsajt som har det bästa oddsen för det matcher du vill spela på.

Spelpolletter på ett tangentbord