Spökigt hus

3 skräckinjagande horror games i 2023

En av de genrer som ständigt ser innovationer inom gamingens värld är skräck och thrillerspel. Varje år släpps nya titlar av den mest skräckinjagande och engagerande karaktären för att underhålla den spelande massan. Skräckisspel är otroligt populära och kommer även i många olika former. I den här artikeln skall vi kolla på tre stycken av dessa som blir tillgängliga nästa år under 2023 och förväntas vara exceptionellt bra.

Skrämmande bra skräckspel

det finns en fascination inom oss människor att jaga upp oss själva i ett panikartat adrenalin. Oavsett om det gäller farliga aktiviteter såsom bergsklättring och djuphavsdykning eller mer mildare former såsom skräckfilmer och spel, tycks vi gilla att bli rejält uppumpade av farorna i livet. Detta märks inte minst på den senare kategorin, där underhållningssfären i samhället lagt ner mycket tid på att komma på nya sätt att skrämma oss på.

Särskilt skräckspel, eller horror games, är populära idag. Det finns mängder av den här typen av data- och Tv-spel att finna ute på marknaden, varav flertalet även är riktigt bra. Dock är det här alltid en del av gamingens värld som genomgår innovationer och nytänkande. Det är viktigt att gamla skräckmetoder inte blir förlegade, utan att kunderna som köper dessa spel fortsätter att känna av den horribla stämning som spelen skapar.

Utvecklingen kring horror games fortsätter således år för år och 2023 kommer inte vara annorlunda. Redan nu finns det goda rapporter om de skräckspel som förväntas bli publicerade till marknaden nästkommande år. Här nedan skall vi nu ta en titt på tre av dessa spel, vilka förutspås bli riktigt framgångsrika när de väl blir tillgängliga för gemene gamer.

Tre skräckisar att se fram emot under 2023

  • The Callisto Protocol
  • Layers of Fear
  • Sons of the Forest

The Callisto Protocol

Det första spelet på vår lista kommer från utvecklaren Striking Distance Studios och är redan utgivet. The Callisto Protocol blev nämligen tillgängligt för köp den 2:e december 2022. Dock kan du med glädje nöja dig med detta skrämmande tillskott till spelmarknaden även under 2023. Spelet är av en särskilt skräckinjagande art och har tagit mycket inspiration från Dead Space-serien. Du kan således förvänta dig strålande grafik och spännande spelgång satt i en mörk och dyster tillvaro. The Callisto Protocol kommer garanterat att få blodet att rusa i ådrorna.

Layers of Fear

Layers of Fear

Spelutvecklaren Bloober Team kommer här med nästa inslag på listan. deras spel Layers of Fear kommer först att bli tillgängligt under 2023, där det kan börja skrämma vettet ur oss. Det här är ett dataspel som beskrivs som en psykologisk horror, så du kan räkna med att det kommer vara gastkramande moment att vänta. Layers of Fear är designat för att spela på dina rädslor in i det sista, varpå du kommer sitta med skärmsläckaren på för att beskydda ditt arma sinne.

Grafiken i detta dataspel är slående. Det är dock en viktig komponent om man planerar att skapa ett horror game som främst försöker finna de svaga länkarna, framför de mer klassiska jump scares. Således är Layers of Fear en alldeles säregen upplevelse, unik i sitt sätt att skrämma upp spelaren. Om du verkligen vill testa ditt mod, är det här skräckspelet för dig under 2023.

Sons of the Forest

Sist men långt ifrån minst så har vi spelet Sons of the Forest. Det här är uppföljaren till det mycket populära The Forest-spelet, vilket hade premiär i 2014. Nio år senare så har nu spelutvecklaren Endnight Games valt att skapa nästa spel i serien. I Sons of the Forest kommer du återigen befinna dig på en ö fylld med faror och skräckinjagande moment. De kannibalistiska mutanterna är tillbaka och den här gången är det tänkt att du skall ta livet av dem alla.

Sons of the Forest är en förbättring på sin föregångare när det kommer till grafiken. Spelkänslan, vilken är utmärkt i The Forest, har dock fått bestå. Således kan man räkna med att den senaste upplagan av mardröms-ön kommer vara högst spelvärd ur alla aspekter. Du kan även räkna med några nya vapen att bruka dig av i Sons of the Forest, vilket bör underlätta mutantmördandet ytterligare. Detta är ett spel som även kommer att kunna spelas som co-op, så du kan här uppleva skräcken i sällskap med dina vänner.