Man lyssnandes i hörlurar

Lista på 5 grymma hörlurar för musik

Det är otroligt viktigt att ljudet blir rätt när man skall lyssna på musik. Hela upplevelsen handlar just om att få bruk för våra hörselorgan, vilket kräver att ljudvågorna väller fram så behagligt som möjligt för öronen. Med detta i åtanke, har vi tagit en titt på fem av marknadens absolut bästa hörlurar för musik, vilka du kommer kunna läsa om i vår lista här.

Utmärkt musik för öronen

När det vankas lite musik, sker det idag allt som oftast genom ett par hörlurar för oss svenskar. Högtalare och Live-spelningar är självfallet även det aktuellt, dock är det just den mer ”privata” musiklyssningen som vi helst vänder oss till. Under långa resor i lokaltrafiken, löpning i spåret eller bara ren avslappning i hemmet är det bekvämt att sätta på sig hörkåporna och inlindas i den intima ljudkokong som hörlurar erbjuder.

Det finns dock väldigt många val av den här varan ute på marknaden. Då musik oh hur vi upplever den är något väldigt personligt, kan det således vara svårt att hitta rätt hörlurar för just dig. Sedan är det här en produkt vars kvalité oftast reflekteras i priset, så det kan även vara ett kostsamt inköp. För att hjälpa dig lite på vägen till att hitta de rätta hörlurarna, har vi här nedan sammanställt en lista på fem stycken som fått riktigt bra omdömen på allt från ljudkvalité till design och teknologiska tillgångar.

5 av marknadens bästa hörlurar

  • Bang & Olufsen Beoplay H95
  • Sony WH-XB910N
  • Bang & Olufsen Beoplay HX
  • Sennheiser Momentum 3
  • Bang & Olufsen Beoplay Portal

Bang & Olufsen Beoplay H95

Bang & Olufsen H95

Den första hörluren på vår lista kommer från företaget Bang & Olufsen, vilka är ledande inom det här området. Det kommer du inte minst märka genom att de är med på listan hela tre gånger. Deras modell Beoplay H95 är ett mästerverk i ljudkvalité. De sitter även otroligt bekvämt på öronen samt har en snygg design. Enkla att använda och med flertalet funktioner, är det här således ett mycket bra val för musikälskaren. Priset är dock kostsamt, då du får räkna med att punga ut minst 2 500:- för dessa.

Sony WH-XB910N

Sony WH-XB910N

Nästa hörlur som vi har tagit en titt på kommer från det japanska teknikföretaget Sony. De har slagit till på den stora trumman i framtagandet av modellen WH-XB910N. Med dessa får man garanterat en bra ljudupplevelse när musiken skall flöda. De är trådlösa samt har en ett extra inställningsalternativ som ger en större bas-effekt i lurarna. Dessa är även ett av de billigare alternativen du finner för ett par riktigt bra hörlurar, med ett pris på cirka 1 500:-.

Bang & Olufsen Beoplay HX

Här kommer nästa hörlur från B6O. den här gången handlar det som deras modell Beoplay HX. Utan tvekan det dyraste inköpet på vår lista, får du ändå ordentligt med kvalité för pengarna. Beoplay HX kan erbjuda sina lyssnare en total musikupplevelse. Snyggt designade, har de även flertalet olika funktioner att ställa in för dina ljudbehov. Priset är dock som sagt otroligt högt, då det brukar ligga på över femtusen kronor.

Sennheiser Momentum 3

Sennheiser Momentum 3

Sennheiser är en långlivad veteran inom ljud- och stereobranschen. De har flertalet decennier av erfarenhet när det kommer till att skapa produkter som verkligen levererar riktigt bra ljud. En av deras senaste modeller av hörlurar är Sennheiser Momentum 3, vilken är trådlös. Den högsta decibelen som dessa kommer upp i är 99, vilket ger ett ordentligt tryck i lurarna. Priset för Sennheiser Momentum 3 ligger idag på runt 2 900:-.

Bang & Olufsen Beoplay Portal

sist har vi ytterligare en modell av hörlurar från B&O. Deras sista inslag på listan är Beoplay Portal, vilka likt sina kusiner har en riktigt snygg design. En övrig funktion för dessa hörlurar är att de kan fungera som gaming-headsets med mikrofon. Detta betyder att inte bara musik låter bra i dem. Du kommer även höra omgivningsljud i spel mycket väl. För att få händerna på en modell av dessa hörlurar får du dock lägga ut en rejäl peng på cirka 3 900:-.