USB-hubb i bord

Bästa USB-hubb för datorn

Trots att de flesta datorer idag kommer med mängder av ingångar och utrymmen, tycks det alltid krävas mer. Sladdar och ingångsjack är något som alltid efterfrågas när det kommer till våra elektroniska apparater idag. Detta stämmer även in på datorn. Turligt nog finns det tillägg och expansionsenheter som kan hjälpa dig att just få fler alternativ för bland annat USB-inkopplingar. Här nedan skall vi titta på ett antal USB-hubbar som kommer hjälpa dig få mer utrymme.

En grym USB-hubb för datorn

  • TP-Link UH720
  • Aten US224
  • TP-Link UH700
  • Satechi ST-ABHF
  • Verbatim USB-C Multiport-Hub

TP-Link UH720

TP-Link UH720 Bästa USB-hubb

TP-LINK är ett företag som kommer att ta plats på den här listan två gånger. Den första av deras bästa USB-hubb som vi dock skall ta en titt på är UH720. Det här är ett utmärkt tillägg till din dator om du säker flertalet portar för en USB-ingång. Den har för det första både elförsörjning såväl som en USB-koppling till din dator.

Det finns även väldigt många jack att välja på, då modellen har hela 7 ingångar för USB 3.1 Gen 1. Den ser även bra ut till utformningen, med en professionell design samt stilren yta. Färgen som UH720 är tillgänglig i är svart. Priset kommer du inte behöva punga ut alltför mycket för, då den kostar kring 450:- i affär och nätbutik.

Aten US224

Aten US224 Bästa USB-hubb

Nästa bästa USB-hubb är tillverkad av producenten Aten. Det handlar då inte om den antika staden i Grekland, utan företaget. Söker du en hubb som är såväl smidig till utformningen som snygg till designen, är det här ett utmärkt val för dig. Den är inte alltför stor, vilket gör så att du enkelt kan bära med den varthän du befinner dig i världen. Den mindre storleken betyder dock även att du har färre USB-intag, vilka uppnår fyra USB 2.0 totalt.

Det krävs dock ingen extra elförsörjning för att den skall kunna drivas på ett smidigt vis. Det enda du behöver göra är att koppla in den med USB-ingången i datorn, så har du plötsligt ytterligare fyra portar att bruka dig av. Som nämnt är det här en mindre modell av USB-hubbar, vilken enbart väger cirka 150 gram. Du kan välja på att få den i antingen vit eller svart färg. Priset är överkomligt på cirka 400:-.

TP-Link UH700

TP-Link UH700

Som nämnt skulle företaget TP-Link närvara på listan två gånger. Här är då den andra modellen av bästa USB-hubb från producenten, vilken går vid namnet UH700. Som du kan utröna från namnet är den nära besläktad med den redan nämnda TP-Link hubben längre upp på listan. Det som skiljer de två är främst att det inte finns något alternativ för en USB-koppling för eltillförseln till denna manick.

I stället måste du förlita dig på ett klassiskt eluttag. Det finns även betydligt fler färger att välja på med UH700, vilken kommer i både svart, vit och blå färg. Utöver det är det inte mycket som skiljer de två hubbarna åt. Likt med UH720 får du också 7 ingångar av USB 3.1 Gen 1 med denna modell. Priset är dock lite billigare på den här, vilket ligger på kring 400:-.

Satechi ST-ABHF

Satechi ST-ABHF

Nästa hubb är speciell i att den inte erbjuder någon som helst ingång av traditionell USB-art. Satechi ST-ABHF är nämligen en Apple-produkt, vilket betyder att det är företagets egen variant av USB som gäller här. Den är således utmärkt för Mac-datorer och iPhones. Hubben fungerar både som en extern expansion av ingångar såväl som laddningscentral för bland annat hörlurar från Apple.

Du kan även koppla in ett nätverk i mackapären via en Ethernet-inkoppling. Sammanlagt har du fyra jack för Apple-USB att välja på. Till utformningen är det här möjligen den snyggaste hubben på listan, med en klassisk stilren och minimalistisk design som utmärker Apple-produkter. Priset är även det dyraste, då du kan köpa dig en sådan här modell för kring 950:-. Även det är något som utmärker Apple.

Verbatim USB-C Multiport-Hub

Verbatim USB-C Multiport-Hub bästa USB-hubb

Slutligen har vi en billig men mycket effektiv modell av bästa USB-hubb. Det handlar då om USB-C Multiport-Hub från producenten Verbatim. Som namnet tyder på, är ingångarna i denna hubb av en USB-C art. Det betyder att du inte kommer kunna använda traditionella USB:s i den här. Om du dock behöver fler ingångar för C-varianten kan vi absolut tipsa om denna modell.

Detta är en ytterst liten hubb som har tre ingångar. Den mindre storleken gör den dock till en utmärkt reskamrat för de tillfällen då du behöver flertalet jack att välja på. En smidig design gör den enkel att packa ner, samt en stadig konstruktion garanterar en lång livslängd. Priset är som nämnt mycket överkomligt och ligger idag på kring 200:- i affär och nätbutik.