Bästa hårddisk på bord

Bästa Hårddisk på Marknaden – Extern Hårddisk

Något som blir alltmer behövligt vid vårt dataanvändande som svenskar är lagringsutrymme. Spel, filmer, musik, dokument och program måste alla få plats någonstans för att vi skall kunna dra nytta av dem. Du har naturligtvis en hårddisk som sitter i själva datorn, vilken lagrar all intern information. Du bör dock även tänka på att bruka dig av en extern hårddisk som lagringsutrymme. Här nedan kan du läsa om just bästa hårddisk för externt bruk till din dator.

Topp 5 Bästa externa hårddisk

  • WD My Passport Ultra II
  • Adata Dashdrive Durable HD710
  • Buffalo Ministation Safe
  • Maxtor M3 Portable
  • Seagate Expansion Portable

WD My Passport Ultra II

WD My Passport Ultra II bästa hårddisk

WD My Passport Ultra II är utan tvekan ett alternativ för den som söker bästa hårddisk. Det första man kommer lägga anmärkning till när det rör denna produkt är hur liten den är till formatet. I längd uppmäter den bara cirka 10 cm, medan bredden är på cirka 8. Den är också enbart 2 cm i höjd, vilket gör det här till en behändig liten hårddisk du enkelt kan packa ner och ta med dig när du är på resande fot.

En My Passport Ultra II rymmer upp till 2 TB av lagringsutrymme, vilket gör den tillräcklig för de flesta svenskar som söker lite extra plats att placera filer på. Hårddisken har tre program som sköter allt från backup-spar, kryptering av filer samt underhåll av enheten. Den både läser och skriver filer väldigt snabbt på 85 mb/sekund. Priset är även det överkomligt, då du hittar den idag i affär och nätbutik från ett startpris på cirka 950:-.

Adata Dashdrive Durable HD710

Adata Dashdrive Durable HD710 bästa hårddisk

Nästa bästa hårddisk på marknaden som vi tar upp kommer från teknikföretaget Adata. Det handlar då om deras modell Dashdrive Durable HD710, vilken rymmer 1 TB av lagringsutrymme. Till skillnad från den ovannämnda My Passport Ultra II kommer det inga program på den här enheten.

Det är således enbart en lagringsdisk och inget annat. Detta jobb för Dashdrive Durable HD710 dock mycket väl. Till storleken är hårddisken 13 cm i längd och 10 cm i bredd. Höjden är 2 cm, vilket inte är alltför stort. Den är även ganska så snabb i att hantera det du lagrar på den.

Modellen läser filer i 73 mb/sekunden samt skriver dem i 71 mb/sekunden. När du söker genom disken efter lagrat material sker även detta i en bra hastighet på 18/s. En intressant aspekt av hårddisken är att den är vattentät. Den har även ett bra skydd mot tillstötningar och liknande vårdslös hantering. Priset ligger på cirka 750:- och uppåt.

Buffalo Ministation Safe

Buffalo Ministation Safe bästa hårddisk

För den som söker en snabb och lätthanterlig bästa hårddisk för externt bruk kan vända sig till företaget Buffalo Technology och deras modell Ministation Safe. Denna mindre modell av hårddiskar rymmer ändå 1 TB och har många intressanta aspekter värda att titta närmare på. Om man skall ta och blicka på storleken, så är de 11,5 cm i längd och 7,5 cm i bredd.

Höjden är särskilt låg på blotta 1,5 cm. Ordet ”Safe” i produktnamnet hänvisar till att du får ett program för kryptering vid köp, vilket kan hjälpa dig dölja mer känsligt material för andra. Denna hårddisk väger även väldigt lite på endast 170 gram.

Något som utmärker Ministation Safe är att den är riktigt snabb. Den både läser som skriver filer i 84 mb/sekunden. Den läser även av det du lagrar på den i en god hastighet på 20 ms. Modellen är även mycket stöttålig och kan hantera bland annat fall från bord utan större problem. Priset tillhör den lite dyrare klassen för 1 TB-hårddiskar på runt 950:-.

Maxtor M3 Portable

Maxtor M3 Portable bästa hårddisk

Här kommer ett billigare alternativ på bästa hårddisk in på listan. Det är producenten Maxtor och deras modell M3 Portal som du får till ett riktigt bra pris. Denna mackapär har även många goda funktioner och kvalitéer som du kommer kunna dra nytta av.

Den rymmer 1 TB och har ett antal program som ser över allt från kryptering av filer till underhåll av disken. Till storleken är M3 Portable ganska så smidig. Längd och bredd är 11 respektive 8,2 cm. Höjden är på 1,8 cm. Den väger också väldigt lite med sina 160 gram.

Vill du bearbeta filer snabbt är även denna modell ett bra val. Läsningshastigheten är på nästan 86 mb/sekunden medan skrivningen ligger på kring 82,5 mb/sekunden. För sökningar kommer du kunna leta genom disken i en hastighet på 17 mb/sekunden. Priset är dock en av de bästa aspekterna av M3 Portal, som idag går att köpa för cirka 500:- och uppåt.

Seagate Expansion Portable

Seagate Expansion Portable bästa hårddisk

Teknikföretaget Seagate har länge varit en av de större spelarna på PC-marknaden. De har en mängd olika produkter i sitt sortiment, där bland annat deras lagringsenheter är omtyckta. Det är således passande att även de tar plats på listan även bästa hårddisk med sin modell Expansion Portable. Denna disk rymmer 2 TB och kommer som den är.

Det tillkommer således inga program, utan Expansion Portable är enbart till för att ge dig mer utrymme att husera filer på. Storleken på modellen är mycket behändig. Den är virka 12 cm i längd och 8 cm i bredd. Detta är även den tunnaste disken på listan med sina 1,45 cm i höjd.

Enheten är även den snabbaste av de nämnda här när det kommer till hastigheten på både läsning och skrivning av filer. Den läser i en fart på 97,5 mb/sekunden och skriver filer i 94,5 mb/sekunden. Sökningshastigheten är dock en av de lägre på 15 mb/s. För att få händerna på denna hårddisk behöver du betala ut cirka 800:- i affär och nätbutik.

Så lagrar du bäst

Söker du att lagra mer information via din dator? Här ovan kan du läsa om fem av marknadens absolut främsta externa lagringsenheter för filer. Du hittar bästa hårddisk i ett antal olika varianter med en liten produktbeskrivning samt pris.