serveringsvagn

Serveringsvagn

Att fler och fler köper en serveringsvagn till sitt hem hör inte lÀngre till undantagen, trenden att ha en serveringsvagn som Àven kan anvÀndas som ett drinkbord har kommit tillbaka efter att varit borta under flera decennier. 

Numera Àr en serveringsvagn inte bara ett rullbord som man anvÀnder för att servera en drink eller en fika ifrÄn. Serveringsvagnen har ocksÄ gÄtt och blivit en finmöbel som man kan anvÀnda till mer Àn att servera med. HÀr kommer vi att titta nÀrmare pÄ fenomenet serveringsvagn som ocksÄ anvÀnds som drinkbord, men som ocksÄ har namn som rullbord eller barvagn.

Vad Àr en serveringsvagn?

En serveringsvagn Ă€r ett litet bord pĂ„ hjul som underlĂ€ttar servering eller nĂ€r man ska plocka undan saker. Serveringsvagnen började anvĂ€ndas redan innan vi kom in pĂ„ 1900 – talet dĂ€r

Serveringsvagn i mÄnga Ärtionden funnits i bland annat restaurangnÀringen, men dÄ av enklare och större klumpigare modeller Àn vad man har hemma i sitt hem. En serveringsvagn kan ses som ett avlastningsbord för olika tillstÀllningar eller bara ett bord som Àr en snygg möbel som man kan placera saker pÄ. 

Med en serveringsvagn slipper man bĂ€ra runt pĂ„ saker, det Ă€r lĂ€tt att bara lasta pĂ„ och sen rulla en serveringsvagn vidare till nĂ€sta rum. Serveringsvagnen har som sagt funnits i Ă„rtionde men det Ă€r först pĂ„ 2010 – talet den börjar hitta sin form igen i de svenska hemmen. Serveringsvagnen kom tillbaka ungefĂ€r samtidigt som drinkvagn och rullbord blev trendiga igen. Vi ska dock pĂ„peka att serveringsvagn aldrig riktigt har försvunnit ut ur vĂ„ra hem som drinkvagnen gjorde under mĂ„nga Ă„rtionden.

AnvÀndningsomrÄden för serveringsvagn

AnvÀndningsomrÄden för en serveringsvagn eller ett rullbord Àr oÀndliga. Man kan idag handla en serveringsvagn för en billig peng eller för en dyrare summa, den finns tillgÀnglig i alla olika sorters prisklasser. 

Det klassiska sÀttet att anvÀnda en serveringsvagn pÄ Àr att man har det som ett drinkbord i vardagsrummet, men som ocksÄ enkelt kan rullas ut utomhus nÀr man har gÀster. Som ett drinkbord blir det dekorativt dÄ man kan stÀlla upp finare flaskor och glas som matchar sin serveringsvagn och dÄ blir det ocksÄ som en dekorativ möbel. Detta Àr ett trevligt och snyggt sÀtt att servera drink pÄ nÀr du har gÀster pÄ besök. Detta Àr Àven det klassiska sÀttet att anvÀnda serveringsvagnen pÄ och vad som var tÀnkt med denna typ av möbel nÀr den började bli populÀr. 

PÄ senare tid har rullbordet dock börjat anvÀndas mer flitigt som soffbord, sidobord och sÀngbord tack vare dess snygga design men Àven dess funktionalitet. Faktumet att den Àr sÄ enkel att flytta pÄ, pÄ grund av de praktiska hjulen som gör den till en perfekt möbel till dig som ofta gillar att flytta runt pÄ din inredning för att skapa en ny kÀnsla i hemmet. 

En serveringsvagn, tebord eller ett rullbord kan  ocksÄ med lÀtthet anvÀndas pÄ toaletten, som ett bord dÀr man placerar handdukar och andra saker som man har pÄ en toalett. Man kan ocksÄ anvÀnda en serveringsvagn som en utemöbel vid exempelvis grillen eller i ett uterum dÀr man placerar vÀxter. Eller varför inte anvÀnd ett rullbord eller en serveringsvagn som ett sminkbord som du kan rulla med dig var du Àn vill sitta. 

AnvÀndningsomrÄdet Àr som sagt oÀndligt för en serveringsvagn eller ett rullbord, det Àr egentligen bara den egna fantasin som sÀtter begrÀnsningarna.

10 snygga serveringsvagnar

serveringsvagn

 

HÀr har vi listat tio snygga serveringsvagnar som med lÀtthet ocksÄ kan anvÀndas som drinkbord eller bara som en snygg trendig möbel. MÄnga kan köpas billigt pÄ Blocket.se.

Lissabon serveringsvagn med tidningsstÀll. Pris ca 889 kronor.

En serveringsvagn som man med lÀtthet kan placera pÄ toaletten eller som en möbel vid soffan, perfekt med ett tillhörande tidningsstÀll för att lÀgga tidningar eller magasin i.

Winchester – Bar & Serveringsvagn. Pris ca 1490 kronor.

En klassisk serveringsvagn i förkromad metall med rökfÀrgat glas. En otroligt vacker möbel som passar perfekt som en drinkvagn.

Rochester Serveringsvagn i krom. Pris ca 1590 kronor.

En serveringsvagn med kÀnslan av lyx av högsta kvalitéten som direkt vid minsta beröring dÄ du tar i vagnen rullar pÄ plats. Du kan ha den till nÀstan vad som helst.

Tiffany – Inca i mĂ€ssing. Pris ca 2290 kronor

Art Deco Àr en lyxig stil som kom i början av 1900-talets glamour i New-York. Tiffany Inca Àr i mÀssing med hÀrdat glas i tvÄ plan. Serveringsvagnen Àr vÀlarbetad med nedsÀnkta glasskivor i metallramen för att ge ett solitt intryck, kan anvÀndas i de flesta utrymmen i

hemmet.

Halleröd serveringsvagn i Teak. Pris ca 2690 kronor.

En serveringsvagn som ocksÄ kan anvÀndas som ett rullbord eller drinkbord. Enkel och vacker att placera bÄde i köket. toaletten eller varför inte i vardagsrummet som en möbel.

Serveringsvagnen Lindgren i silver. Pris ca 2690 kronor

En snygg och modernt designad serveringsvagn, tillverkad i metall med tre hyllplan i glas och praktiska hjul undertill. Detta Àr mer som en vacker prydnad och ska helst placeras vid nÄgon bra plats i hemmet, men kan anvÀndas som ett rullbord eller drinkvagn om man inte överlastar serveringsvagnen. 

Snake – serveringsvagn i krom. Pris ca 2990

En serveringsvagn med stomme i kromad metall och helplanen klÀdda i svart ormliknande konstlÀder. Kanske intet den mest praktiska serveringsvagn, men som möbel och som ett drinkbord blir det snyggt och trendigt.

Alma – serveringsvagn i svart. Pris ca 3290 kronor.

En riktigt snygg serveringsvagn med en modern design. Vagnen Àr tillverkad i svart metall och har 2 hyllplan med kantskydd för förvaring. Vagnen Àr Àven pÄ hjul och Àr lÀtt att förflytta.

Serveringsvagnen passar perfekt in pÄ flera olika platser i hushÄllet, perfekt till fikan, men kan Àven anvÀndas som ett sidobord eller lampbord, drinkbord eller ett rullbord pÄ toaletten.

Da Vinci Barglob Serveringsvagn i ljus Mahogny. Pris ca 3290 kronor.

En riktig klassiker inom inredningsvÀrlden. Bargloben med förvaring för glas och flaskor, hjul för att kunna förflytta den lÀtt. Denna serveringsvagn anvÀnds givetvis som ett drinkbord eller barbord och med hjul sÄ gÄr den att flytta bÄde inomhus och utomhus.

Roxtuna serveringsvagn / barbord  i metall & mango. Pris ca 5990 kronor.

Roxtuna Àr en serveringsvagn i Vintage med stomme av metall och toppskiva av mangotrÀd. LÄdor och hyllplan för förvaring och plats för flaskor och glas, kanske en av de vackraste rullbord som anvÀnds nÀstan uteslutande som en drinkvagn eller som en fast möbelplats för flaskor och glas.

Summering

Trenden med serveringsvagn Ă€r hĂ€r för att stanna. Sedan innan 1900 – talet har det funnits serveringsvagnar och nu Ă€r det verkligen nĂ„got som börjar synas i de flesta hem. Att anvĂ€nda en serveringsvagn som ett barbord eller ett drinkbord som man kan flytta mellan de olika rummen eller mellan utomhus och inomhus gör att anvĂ€ndningsomrĂ„det Ă€r oĂ€ndligt. 

Det Àr inte bara till att anvÀnda det som drinkbord eller rullbord, en serveringsvagn kan med lÀtthet anvÀndas bara som en möbel med prydnadssaker pÄ och Àr alltsÄ sÄledes ocksÄ en riktigt snygg möbel.