termosar huvudbild

3 grymma termosar

Under Sveriges vintermånader kan det bli riktigt kallt utomhus. Man kan klä sig i så mycket ull och dunjackor man önskar, dock brukar kylan ändå finna sin väg inpå skinnet. Det kan därmed vara skönt med en varm kopp av valfri dryck serverad ur en högkvalitativ termos. I den här artikeln skall vi se ta upp tre termosar som håller drycken som kroppen varm under kylans påträngande temperaturer.

En varm vätskehållare

Designen bakom den vattenbehållare som vi idag kallar för en ”termos” är såväl simpel som den är briljant. En termos är lika effektiv i allt hålla drycker varma som kalla. Anledningen till detta är att det vakuumet som finns mellan den innersta väggen, den som håller vätskan, och det yttre höljet. Då ett vakuum inte kan leda vare sig värme eller kyla, behålls temperaturen på vätskan relativt oberörd under sin tid i termosen.

Uppfinningen har nu några år på nacken. Det accepteras att den första termosen som vi idag skulle känna igen kommer från cirka 1920-talet av en tysk producent. Idag finns det en hel hop med olika märken på termosar på en marknad som är minst sagt konkurrenskraftig.

Det är inte alltid lätt att hitta den bästa termosen bland det överflöd av alternativ. Därmed har vi här nedan sammanställt en lista på tre riktigt bra termosar tillgängliga idag. Dessa tre exempel har fått mycket högt betyg i diverse tester och uppfyller de kriterier som man förväntar sig av sin termos. De behåller såväl värmen som kylan i vätskan väl.

King flask termos

  1. King Flask från Thermos
  2. Light & Compact från Thermos
  3. Classic Bottle Termos från Stanley

King Flask från Thermos

Den bästa av dessa tre termosar är King Flask från tillverkaren Thermos. Den fyller upp till 1,2 liter vätska i ett rymligt format. Den är även lätt till vikten. King Flask-termosen har visat sig bevara värme i cirka 12 timmar och kyla i 24 timmar. Priset på den här termosen är riktigt billigt och ligger på ligger på cirka 290:-.

Light & Compact från Thermos

På andra plats finner vi ytterligare en behållare från Thermos, som dock skiljer sig från sitt syskon. Den här gången är det modellen Light & Compact som tar sig in på listan. Den här termosen rymmer 1 liter vätska som den håller varm i cirka 12 timmar eller kall i runt 24 timmar. Priset på Light & Compact-termosen är cirka 250:-

Classic Bottle Termos från Stanley

Slutligen på plats nummer tre av de bästa termosarna, men långt ifrån dålig för det, kommer en behållare från producenten Stanley. Deras flaska Classic Bottle Termos är mycket rymlig. Man får i nästan 2 liter vätska i den här bjässen. Drycken håller sig varm i cirka 45 timmar och kall i 48 timmar, men kan vara lite otymplig. Priset ligger på runt 800:-.