Sydkorea Netflix huvudbild

Koreanska filmer och Tv-serier på Netflix

En ny trend har de senaste åren tagit vid på några av världens största streaming-plattformar för film och serier. Den sydkoreanska filmindustrin har gått på högvarv och producerat fram några riktigt fantastiska skapelser. En av de plattformar som öppnat upp sig för denna asiatiska nyans på sitt utbud är Netflix. Nedan kommer det att listas ett antal bra filmer och Tv-serier från Sydkorea som går att finna på sajten.

Den sydkoreanska filmrevolutionen

Först var det K-pop som tog västvärlden med storm. Välklädda musikartister med ett eget sound som spred sig likt en svängig tsunami över jordklotet. Den sydkoreanska kulturens influenser på sin omvärld tog dock inte slut där. Vad som följde musiken i spåren var en hel hop med utmärkta filmer och Tv-serier som dragit in ordentligt med pengar, vilket skapat en ny typ av höginkomsttagare i Sydkorea: Den internationella filmskådisen.

Många av dessa går att se på Netflix och liknande streaming-plattformar. Det finns idag en stor mängd av sydkoreanska rullar att skåda på Netflix, vilka bland annat har rättigheterna till den exceptionellt populära serien Squid Game. Turligt nog är de även textade. Även om svenskan också kan vara komplicerad ibland som när man använder väl eller väll, så är koreanska ett mycket långt lingvistiskt steg att ta från våra nordgermanska tunga. Nedan har vi sammanställt en lista på två filmer och två serier från Sydkorea vilka går att finna på Netflix.

  • Squid Game
  • Kingdom
  • #Alive
  • Parasite

Parasite

Squid Game (serie)

Squid Game tog världen med storm när den hade premiär tidigare under 2021. På lekplatser runtom Sverige försökte barnen återskapa tävlingsmomenten från serien, om än med mindre dödliga utgångar för förlorare.

Kingdom (serie)

Kingdom är en sydkoreansk serie baserad på landets medeltida historia. Dock är inte allting som det skall vara. Utöver rivaler och krig måste kronprinsen och hans följeslagare även försöka hantera en zombie-invasion!

#Alive (film)

Filmen #Alive är en action-komedi från Sydkorea som har en god glimt i ögat. Två personer finner sig skyddade i sina hem medan deras omvärld faller samman under ett virus som gör människor till köttätande monster. Rolig, spännande och framför allt koreansk på alla de visen, är det här en film värd att se på Netflix.

Parasite (film)

Filmen Parasite åstadkom något som inte hänt på flertalet decennier. Det blev den första utländska filmen som på väldigt länge vann en oscar. Filmen är en stark kommentar om det socioekonomiska skillnaderna mellan dem som har allt och den stora massan som saknar mycket.