Upplyst scen med publik samt texten: Musikfestivaler Sommaren 2022

4 musikfestivaler att besöka till sommaren

Trots att det är tidigt in på året är det aldrig för sent att göra upp sina sommarplaner. En av svenskarnas favoritsysselsättning under årets varmare månader är att besöka en eller flera av alla de musikfestivaler som blomstrar upp runtom landet. Det musikaliska har alltid legat oss nära till hjärtat och festivaler erbjuder ett kontinuerligt intag av högkvalitativ kultur i form av toner och sång. I den här artikeln skall vi tipsa om fyra musikaliska tillställningar värda ett besök under sommaren 2022!

Låt musiken flöda under sommaren

Det finns mycket som vaknar till liv i Sverige när sommarens första solstrålar lyser upp vårt nordbelagda land. Badlusten, äventyrandet och det fridsamma stunderna i värmen hör till sommarledigheten lika mycket som solglasögon och getingstick. Det skandinaviska folket finner en extra glädje i sommarsolen, vilken ger oss ett välbehövligt avbrott från det annars så mörka och kyliga klimatet här i Norden.

Det är under sommaren som även musikscenerna i Sverige kan sträcka på sig ordentligt. Vi är traditionellt sett en musikalisk nation med många låtar och artister som sett framgångar ute i den vida världen. Även här hemma finns det gott med tillfällen att få njuta av lite musikalitet under en av den myriad av musikfestivaler som brukar braka av när solen står som högst över det norra halvklotet.

2022 kommer inte bli annorlunda. Trots att Covid-pandemin fortfarande gör sig påmind om och om igen planeras flertalet stora festivaler äga rum det här året. Nedan finner du fyra av dessa låtfester som starkt kan rekommenderas för folk av olika smak när det kommer till melodier. Finner du inte din genre under den ena, kommer du säkert hitta något du tycker om i den andra!

Fyra musikfestivaler under sommaren 2022

  • Sweden Rock Festival
  • Diggiloo
  • Punk Illegal Festival
  • Storsjöyran Festival

Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festival 2022

Den första musikfestivalen på den här listan är även en av de största som sätts upp i Sverige. Sweden Rock Festival har hållit på ända sedan 1992. Varje år kommer flertalet världsartister inom hårdrocksgenren för att förtrolla den hängivna publiken som samlas vid de olika scenerna. Det är inte ovanligt att antalet besökare till Sweden Rock Festival uppnår över 30 000.

Det här året kommer flertalet sevärda nummer att beträda scenen under festivalen. Med en blandning av allt man kan önska sig i vägen av hårdrock och metal sparas det inte på krutet i uppställningen av artister under 2022. Enbart några av bandet som kommer göra framträdanden är Guns ’N’ Roses, Dropkick Murphys, Slash, Volbeat, Within Temptation samt det alltid populära svenska death metal-bandet In Flames. Sweden Rock Festival 2022 äger rum mellan 8–11 juni.

Diggiloo

Diggiloofestivalen har varit en punkt på musikälskarens karta ända sedan den hade sin första föreställning i 2003. Sedan dess har hundratusentals människor Sverige över fått ta del av den musikaliska kvalitén som står till buds på scenen. Diggiloo beskrivs som en ”sommarshow” och har en hel mängd med artister som alla samlas för att ge ett riktigt underhållande framträdande för publiken.

Det här året kommer den första föreställningen äga rum i Malmö den 3:e juli. På scen finner man bland annat Peter Jöback, Sanne Salomonsen, Tommy Nilsson Sarah Dawn Finer samt göteborgskomikern Per Andersson. En rejäl show med såväl goda skratt som musikalisk kvalité är att garantera!

Punk Illegal Festival

Punk Illegal Festival 2022 med artister

Den 8–10 juli det här året kommer staden Alvesta att besökas av en festival som lovar till att bli en vild upplevelse för besökarna. Precis som namnet vittnar om är Punk Illegal Festival en smärre orgie i punkens anda. Musikgenren har i flertalet decennier nu representerat en sida av samhället som med sina instrument, klädsel och kultur tar upp striden mot kommersiella konventioner.

Band som besöker festivalen det här året inkluderar bland annat Meanwhile, Deviated Instinct, Beyond Pink, Vicious Irene samt Warcollapse. I tre dagar kommer de småländska landsorterna att stå gästabud för band med nitar, läderdojjor och rosafärgat hår i en ordentlig punkfest. Värt ett besök för den som har lusten och orken.

Storsjöyran Festival

I Östersund kommer traditionen att hållas vid liv även det här året. Sedan 1963 har staden huserat en svensk musikfestival med några av landets största artister. Storsjöyran Festival äger rum i slutet av juli och kommer se framträdanden från mycket kända namn. Lars Winnerbäck, The Ark, Molly Sandén och Magnus Uggla är bara några av de artister som kommer att beträda scenen i Östersund det här året.