Iphone 14 trendiga smartphones

4 Trendiga mobiler som lanseras i höst

Nu under hösten kommer mobiltelefonmarknaden att åter en gång duka upp för ett par riktigt bra smartphones. Det har blivit något av en vana inom industrin att lansera produkter inpå höstsäsongen, vilket även är fallet det här året. I den här artikeln skall vi kolla på fyra av dessa rykande heta nykomlingarna!

Nya mobiltelefoner

Det finns mycket som är härligt med hösten. Om man ogillar de otroligt varma sommardagarna som blivit allt vanligare i Sverige, erbjuder nästföljande årstid kallare väder, dock än med solsken. En annan god anledning till att se hösten som något gott är de trender kring mobiltelefonlanseringar som blivit någon av en norm så här års.

Om du är ute efter att uppgradera din gamla smartphone, är det under hösten som du skall hålla ögonen öppna. Det här under den här årstiden som de flesta producenter av mobiltelefoner lanserar sina senaste modeller. Det kan även betyda att förra årets modeller kan köpas för kampanjpriser. En ny telefon är något som många är engagerade i. Det finns stora valmöjligheter på allt från design på mobilskal till prestanda och generell känsla.

Här nedan kommer du nu kunna ta del av en lista där vi tar upp fyra mobiltelefoner som kommer att släppas till hösten. Om du är på jakt efter en ny smartphone att fylla ditt liv med, kanske en av dessa skulle passa dig utmärkt!

Höstens smartphone-nyheter

  • iPhone 14
  • Samsung Galaxy Z Fold 4
  • Google Pixel Fold
  • OnePlus 10T

iPhone 14

iphone 14

Den första smartphonen på vår lista är en iPhone. Apple har verkligen lyckats med sina framgångar på mobilmarknaden, vilken de varit en del av ända sedan 2007, när den första iPhonen revolutionerade mobilanvändandet till vad vi känner till idag. Med en riktigt hög processorprestanda, snabbt och effektivt operativsystem samt otalet användbara appar har Apples skapelse blivit synonymt med hur vi identifierar moderna mobiltelefoner.

Företagets senaste modell, som blir tillgänglig nu i höst, är iPhone 14. Den här telefonen sägs ha en helt ny design som Apple-kunder kan glädjas åt. Det här kommer även vara en av de kraftigaste till prestandan som tagits fram. Så för den som vill uppleva en blixsnabb, snygg och pålitlig mobiltelefon, bör vända blickarna åt iPhone 14.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Nästa mobiltelefon på listan är Samsungs splitternya så kallade ”fold-telefon”, vilken du kan vika ihop för ett mindre format. Touch-screenteknologin har tagit stormkliv de senaste åren, vilket idag låter oss manipulera inte bara själva interaktionen med våra telefoner, utan även storleken. Samsung Galaxy Z Fold 4 är den senaste modellen av den här vik-typen som företaget släpper till marknaden. Den kommer att vara aktuell för inköp inpå höstsäsongen.

Den uppgraddering på 3:an som du främst kan förvänta dig i den här telefonen är ytterligare justeringar till kamerakvalitén. Är du således en person som gillar att fota med din telefon, kommer Samsung Galaxy Z Fold 4 kunna möta dina förväntningar på skarpa bilder. Den här modellen kommer även med en starkare processor än sina föregångare, samt kommer tillåta för mycket lagringsutrymme. Den är helt enkelt bättre på alla sätt och vis.

Google Pixel Fold

google pixel fold

Även den tredje smartphonen på listan är en telefon som nyttjar vik-teknologin. Den här gången är det dock inga andra än Google själva som slår sig in på mobiltelefonmarknaden med storm. Google Pixel Fold har fått mycket goda recensioner, även innan den släppts. Den här telefonen kommer ha en relativt stor skärm på cirka 7.5 tum, samt en riktigt bra processor.

Kameran som förväntas sitta i den här smartphonen är även HD-pixlad, så det finns alla möjligheter till att ta ordentliga bilder. Då det är Google som utvecklat den här telefonen, kan du räkna med att de lagt ner mycket tid och resurser på att förse Google Pixel Fold med möjligen den bästa internettillgången på mobilmarknaden. Det bör således inte vara några större bekymmer för dig att surfa runt på den här enheten utan vare sig många störningar eller långsamma laddningar av sidor.

OnePlus 10T

Den sista men långt ifrån minsta telefonen som vi tar upp här är nästa utgåva av OnePlus-serien. Den nyaste modellen som kommer bli tillgänglig i höst kallas för OnePlus 10T och är i alla anseenden en annorlunda telefon jämfört med de föregående varianterna. Rapporterna kring OnePlus 10T är lite förvirrande.

Trots att det är nästa smartphone att släppas av företaget, så tycks det initialt som om de valt att reducera kvalitén på såväl batteriet samt kameran. Varför detta beslutet har fattats är svårt att förstå. Vad du dock i stället skall kunna räkna med är den dubbla processorkraften i den här modellen.

Så, som sammanfattning får man helt enkelt en telefon som har mindre batterikraft, en lite sämre skärmupplösning, en lite sämre kamera men med en sjuhelsikes processorkraft inom sig. För den som vill veta mer specifikt vad man kan förvänta sig av OnePlus 10T, får man vänta tills den är tillgänglig på marknaden.