Kvinna på inlines

5 grymma inlines för sommaren

När solen åter börjar värma vårt nordliga land är det hög tid att bege sig ut i den fria naturens uppfriskande luft. Många utomhusaktiviteter i Sverige är bundna till årstider. Camping, bad, strandbesök och cykelsemester kräver det rätta klimatet.

Det samma gäller för inlines. När snön och isen tynat bort från de svenska vägarna kan man återigen spänna på sig sina rullskridskor för att bege sig ut på en fartfylld åktur. I den här artikeln skall vi se på de fyra bästa inlinesen att testa på under de varmare månaderna av 2022.

Rulla fram genom 2022

Likväl som cyklar, badbyxor och utemöbler tas även inlinesen fram i Sverige när våren gör sig påmind. Sveriges befolkning har en speciell anknytning till skridskor, vare sig de går på skena eller på hjul. När isen smält bort ersätts enbart den skarpa metallen undertill med förmågan att kunna rulla fram längsmed vårt avlånga lands otaliga vägar.

Att köpa sig ett par inlines som passar väl och känns bekväma är av högsta vikt för att aktiviteten skall bli nöjsam. Därmed har vi här nedan gjort i ordning en lista på fyra av de bästa modellerna man finner idag på marknaden. Förhoppningsvis finner du ett par som gör din åktur ut i värmen en såväl gemytlig som konditionsfrämjande upplevelse.

  • Rollerblade E2 110
  • K2 Skis F.i.t 84 Pro
  • Bauer Rh Rs Skate Sr
  • Oxelo Inlines Fitness FIT500

Rollerblade E2 110

Rollerblade E2 110 mot vit bakgrund

Den första inlinesen på vår lista kommer från företaget Rollerblade. Deras modell E2 110 är en speciell variant av rullskridskor som enbart har tre hjul fördelade över sulan. Detta strider mot det betydligt mer vanligare antalet av fyra hjul. Treenigheten som sitter nertill på E2 110 gör den till en exceptionellt snabb typ av inlines.

Utformad för att klara av långa distanser av åkande kan man utan problem färdas ett antal kilometer per dag i största bekvämlighet med dessa på fötterna. Rollerblade E2 110 kostar cirka 4 300:-, ett pris som uppfyller värdet av produkten.

K2 Skis F.i.t 84 Pro

Nästa modell av inlines har tagits fram av K2 Skis. Deras F.i.t 84 Pro skall främst ha ett syfte för konditionsträning. Bestående av fyra hjul samt med en pålitlig och tålig stomme kan man färdas i riktigt höga hastigheter med den här produkten. F.i.t 84 Pro har en snörning kallad ”fast lace”, vilken underlättar både i- som urtagningen av foten, samtidigt som den garanterar ett stadigt fäste. Priset ligger på cirka 1 600:-.

Bauer Rh Rs Skate Sr

Bauer Rh Rs Skate Sr mot vit bakgrund

Bauer är nästa inlinesproducent som tar sig in på listan med sin modell Rh Rs Skate Sr. Dessa rullskridskor är framtagna för att efterlikna sina kusiner på isen så mycket som möjligt. Deras främsta syfte är att fungera som skodon i landhockey. Underlaget skall dock helst vara asfalt.

De består av fyra hjul undertill vilka erbjuder såväl fart som flexibilitet vid snabba svängar. En mycket bra rullskridsko för den som vill ta sin landhockeymatch på allvar. Priset för dessa inlines är runt 1 700:-, dock kan ett REA-pris hos vissa återförsäljare landa på 1 200:-.

Oxelo Inlines Fitness FIT500

Sist på listan finner vi även den billigaste inlinesen från Oxelo. Modellen Inlines Fitness FIT500 är som namnet avslöjar framtagen för att vara ett träningsalternativ till löpning eller cykling. De sitter bekvämt och tryggt på foten och klarar av långa sträckor av kontinuerlig skateande. Fyra hjul driver dig framåt i den takt som faller dig in. Priset är som nämnt mycket billigt när det kommer till kvalitativa inlines. Man behöver endast betala cirka 800:- för att få privilegiet att testa på dessa rullskridskor.