Netflix logga med texten: Tyska filmer på Netflix

3 tyska filmer på Netflix värda att se

Ett av de största problemen med det enorma utbudet på Netflix är att det kan vara svårt att välja vad man skall se. Med en till synes outtömlig tillgång på kvalitativa filmer och serier på plattformen finns det en viss problematik kring att bestämma sig.

Man får använda sig av små knep såsom att välja antingen en genre eller en nationalitet på filmen. I dessa fall är tyska rullar något att rekommendera. I den här artikeln skall vi titta på tre tyska filmer som är tillgängliga på Netflix idag och värda en titt!

Den tyska filmsidan av Netflix

Den tyska filmindustrin är på frammarsch i Europa. De senaste två decennierna har flertalet fantastiska verk har funnit sin väg bortom Tysklands gränser för att underhålla en världslig publik. Netflix var inte sena med att kapitalisera på populariteten kring tyska filmer och har idag ett stort utbud av just dessa. Nedan har vi sammanställt en lista på tre filmer från germanernas land väl värda en titt. Spänning, drama och tyska svordomar är att vänta bortom buffer-ikonen på den här listan!

  • Blood Red Sky
  • Das Boot: Theatrical Cut
  • Nebel Im August

Blood Red Sky

Poster för Blood Red Sky

Den första tyska filmen på den här listan bär på ett engelskt namn och är till viss mån engelskspråkig. Blood Red Sky är en actionfilm med ett par riktigt intressanta händelseutvecklingar. Storyn är upplagd som så att vad man först tror pågår inte alls kommer att stämma lite längre in i filmen.

En kvinna med en mystisk till synes livshotande sjukdom måste flyga från Tyskland till USA med sin son för att genomgå en behandling. Under resans gång kapas dock planet och en kamp mot klockan (på mer än ett sätt) tar vid. Filmen är en av de nyare tyska rullarna på Netflix med en premiär som ägde rum förra året.

Das Boot: Theatrical Cut

En film som är långt ifrån ett nytt inslag på den tyska filmscenen är Das Boot. Den står idag med en kultstatus bland många filmälskare världen över. Das Boot gjorde sin entré på bioduken så tidigt som i 1981. I en fantastisk film med en spännande och engagerande handling får man följa en tysk ubåt och dess besättning som försöker genomföra ett uppdrag mitt under det brinnande andravärldskriget.

Filmen är som sagt vid det här laget definitionen av en klassiker. Det är bioversionen som erbjuds på Netflix, vilken har en längd på cirka 2.5 timme, så förse dig väl med dricka och snacks innan du sätter igång den. Das Boot är ett måste, om bara för filmens kulturella värde!

Nebel Im August

Klipp från Nebel Im August

Den sista filmen på vår lista över sevärda tyska filmer på Netflix har även den en story som placeras under andravärldskriget. Dock är det här en såväl hoppfylld som tragisk saga. Baserad på boken med samma namn, har filmen beskrivits som en skärande gestaltning av Nazitysklands eutanasiprogram. Filmen följer en ung, föräldralös pojke i Tyskland under det tidiga 1940-talet.

Han sätts på en psykavdelning tillsammans med andra patienter, trots att han inte tycks lida av psykologiska besvär. Han har enbart ett uppdrag i tanken: Ta sig därifrån. Nebel Im August är en tankeväckande film som kräver sitt engagemang från tittaren. Definitivt något att se när man är på humör för den sortens filmer!