Poster för Counter-Strike 2

Åtta nya saker i Counter-Strike 2

Efter en riktigt lång väntan är nu äntligen Counter-Strike 2 ett faktum. Spelet håller idag på att finslipas innan det släpps för allmänheten. Det finns mycket som är nytt i denna utgåva av CS. Utöver grafiken och vissa HUD-inställningar, har du även några nya funktioner som kan vara roliga att få reda på. Således har vi här sammanställt en lista på sju intressanta nya aspekter av CS 2.

7 nya saker med CS 2

  • Fuskare dödar matcher
  • Nya banuppdateringar
  • Nya rökgranater
  • Uppdaterade visuella effekter
  • Uppdaterade ljudeffekter
  • Audiofunktioner på mini-map
  • Synliga ben på spelarkaraktären

Fuskare dödar matcher

Ingen gillar en fuskare, i något typ av spelande. Särskilt är det irriterande när man spelar i tävlingsformat. CS är dock ett av världens mest populära FPS-spel, och de som tar till fuskerier för att vinna är inte ovanligt. För att försöka lösa det här har dock Valve tagit till en ny teknologi. Den gör så att din match avslutas om någon deltagare upptäcks använda sig av icke tillåtna applikationer under spelandet.

Nya banuppdateringar

Dust_2 för Counter-Strike 2

Med en nyversion av ett spel kan man alltid förvänta sig några förändringar. Det här gäller särskilt för CS 2, vilket bland annat sett till att uppdatera de välkända banorna. Faktum är att Valve implementerat tre kategorier, vilka är uppdelade på hur mycket en bana har förändrats från CS:GO.

I kategorin ”Touchstone” har det bara skett små ändringar som kan vara svåra att upptäcka. I ”Upgrade” kommer du finna banor som fått ändringar i allt från ljussättningen till reflektionsytor. Kategorin ”Overhaul” tillhör de banor som helt blivit ombyggda från grunden.

Nya rökgranater

En av ståndpelarna i alla CS-matcher är rökgranaten. Den används som känt till att täcka synen av ett visst område och kan bli helt avgörande för om du vinner en runda eller ej. I CS 2 har rökgranaterna fått sig en rejäl upputsning. Du kommer bland annat kunna skjuta den ytliga röken i kanterna, för att således få ett kort fönster av syn. Sedan kan de helt tas bort på banan genom en gammal klassisk spränggranat.

Uppdaterade visuella effekter

Rökgranat i Counter-Strike 2

Ett FPS-spel är inte mycket utan sina visuella effekter. Du vill höra smällarna, se blodet och känna värmen från elden. Det här är något Valve tagit i betänk och ändrat på i CS 2. De nya visuella effekterna i spelet berör både blodet som elden.

Den sistnämnda har blivit mer ”levande” och har börjat likna det element som vi upplever här i den fysiska världen. När det kommer till blodet som spiller ur kropparna, är även det här mer realistiskt och kan ge ledtrådar på vart en fiende rörde sig efter att ha blivit skjuten.

Uppdaterade ljudeffekter

CS handlar lika mycket om vad du hör som vad du ser. Så kallade ”sound queues” är mycket viktiga för att kunna orientera sig runt på banan. Dessa har nu blivit uppdaterade i CS 2 till att bli mer organiska och enklare att tyda. Du behöver således inte längre ta dig en funderar över vart du hörde en fiende. Det här kommer bli mer uppenbart. Det nya ljudet ger även en bättre inlevelse i spelet.

Audiofunktioner på mini-map

Ytterligare en kul aspekt av Counter-Strike 2 är de nya audiofunktionerna när det kommer till mini-mapen. Det här är inte en stor förändring, men en som du kommer kunna ha nytta av till och från. Du kommer se en liten ring runt din indikator på den lilla kartan närhelst du gör ljud av dig via fotsteg. Du kan använda detta till att veta om du hörs eller ej när du smyger omkring.

Synliga ben på spelarkaraktären

Spelarben i Counter-Strike 2

Finns det någon fördel i att kunna se din karaktärs ben i CS 2? Nej, på riktigt inte. Men det kan göra en del för inlevelsen i spelet. Det här är nämligen något som Valve ansåg behövdes, varpå de implementerade grafiken för att stödja spelarens ben. Om du således tittar neråt i marken, kommer du se såväl lår som smalben och även fötter. Vissa spekulerar att Valve kommer introducera skins för skor, vilket mycket väl kan vara möjligt.

Counter-Strike 2 kommer ge dig nya möjligheter

För varje dag som går, drar sig lanseringen av Counter-Strike 2 allt närmre. Dagens CS-spelare har fått springa omkring och panga i Global Offensive i över ett decennium vid det här laget. Nu är det dock snart dags för nästa version av det populära FPS-spelet att se sin gryning på marknaden. Det är mycket som är nytt i CS 2.

Såväl grafiken som ljudeffekterna och även funktioner har både blivit uppdaterade som tillagda. Här nedan kommer du kunna läsa om sju nya saker eller ändringar som skett i CS 2. Vi har tagit med allt från uppdateringar på banor till nya funktioner för vapen och hur mini-mapen nu kommer hjälpa dig bli än tystare när du rör dig. Läs här ovan och ta del av det nya i Counter-Strike 2!