Bästa Aktivitetsklocka på marknaden

Bästa Aktivitetsklocka på marknaden

De senaste åren har det dykt upp allt fler och bättre aktivitetsklockor på marknaden. En bra aktivitetsklocka kan göra din träning effektivare, smartare och roligare, oavsett om du ägnar dig åt löpning, simning, cykling eller någon annan sport. Med den uppsjö av produkter som finns på marknaden är det dock svårt att veta vilken aktivitetsklocka som är bäst. Oroa dig inte. I det här inlägget kommer vi att slå fast vilka aktivitetsklockor som är de bästa som finns på marknaden just nu. 

Bästa aktivitetsklocka 2021

En aktivitetsklocka är en klocka som registrerar din träning och ibland även din övriga aktivitet, som hur mycket du stressar och hur du sover. Vilka funktioner som finns tillgängliga varierar mellan olika modeller, men GPS, stegräknare och pulsmätare är till exempel vanligt. På aktivitetsklockan kommer du då att kunna se hur långt du har tagit dig, hur snabbt du har rört dig, vilken puls du har haft under specifika tillfällen under passet samt hur många steg du har tagit. 

Kriterierna vi har kollat på för denna lista för lista med bästa aktivitetsklocka på marknaden 2021 är pris, funktioner, batteritid och användarvänlighet. 

Den bästa aktivitetsklocka på marknaden just nu är:

  • Garmin Forerunner 245 Music 

Följt av dessa aktivitetsklockor 

  • Garmin Fenix 5X Plus
  • Apple Watch Series 6 
  • Fossil Carlyle HR gen 5
  • Garmin Venu 

Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner

Garmin Forerunner 245 Music är en vattentät aktivitetsklocka med GPS, vibrationslarm, kompass och pulsmätare. Den inbyggda pulsmätningen sker optiskt, via handleden, men klockan stödjer även pulsbälte, om du hellre använder det. 

Garmin Forerunner 245 Music registrerar din aktivitet säkert och exakt och stödjer en mängd olika aktiviteter, både inomhus och utomhus. Klockan kan även ta emot samtal och notifikationer. Den har även en funktion som låter dig skicka ut ett hjälp meddelande om du skulle råka illa ut. 

Klockan stödjer bluetooth och Spotify, så att du kan spela upp dina låtar direkt från klockan. Du kan välja mellan att streama direkt från Spotify eller att in mp3-filer. Du kan alltså lämna mobilen hemma. Batteritiden är riktigt bra. I vila räcker en laddningen en hel vecka. När GPS:en är aktiverad håller batteriet i 24 timmar. Med både GPS och musik räcker en laddning i åtta timmar. 

Ett annat stort plus är att klockan är lätt att använda. Priset är dessutom relativt lågt, jämfört med vissa andra aktivitetsklockor. En Garmin Forerunner 245 Music kostar 4199 kronor. Om du kan vara utan musik funktionen har de även en variant utan den, men som i övrigt är precis samma klocka, för 3 499 kronor. Helt klar den bästa aktivitetsklocka på marknaden idag.

Garmin Fenix 5X Plus

Garmin Fenix 5X Plus

Garmin Fenix 5X Plus är full av smarta funktioner som hjälper dig med din träning, som pulsmätning, kompass och höjdmätning. Pulsmätningen är optisk och sker via handleden. Klockan kan även ta emot aviseringar, mejl och sms. Garmin Fenix 5X Plus har flera aktivitetsprofiler och mäter din prestation exakt och pålitligt. 

Med den här klockan du även betala med hjälp av Garmin Pay. Du kan även spela upp musik genom att lägga in MP3-filer i den eller genom att synka din klocka till en streamingstjänster som Spotify. I klockan ryms upp till 1000 låtar. Garmin Fenix 5X kan även mäta din syremättnad och registrera din sömn. 

Den här klockan har dessutom en suverän batteritid. I vila räcker en laddning i 20 dagar och med GPS i 32 timmar. Ett annan fördel med klockan är att den är utrustad med tåligt safirglas, så att du kan träna hårt utan att oroa dig för att klockan ska ta skada. I skrivande stund kostar en Garmin Fenix 5X 8 899 kronor. 

Apple Watch Series 6 

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 är en aktivitetsklocka från Apple. Den här upplagan kommer med flera förbättringar jämfört med de tidigare versionerna. Klockan har nu en retinaskärm som aldrig slocknar och givetvis är den full av funktioner som registrerar din aktivitet och din hälsa. Den kan mäta din puls, ditt blodtryck, blodets syremättnad, EKG, din sömn, och givetvis din träning. 

När det kommer till din träning får du veta hur länge du har hållit på, hur många kalorier du har förbrukat och hur långt du har tagit dig och hur fort du har rört dig. Du kommer även att kunna se din samlade aktivitet över dagen. 

Klockan stödjer Apple Music, vilket ger dig tillgång till 70 miljoner låtar, och dessutom poddar och ljudböcker. Med Apple Watch Series 6 kan du även messa, ringa och ta emot meddelanden och samtal. Du kan även betala med Apple Pay. Det finns gott om kartor i klockan, så att du aldrig behöver går vilse. Batteritiden är emellertid inte den bästa, då en laddning endast räcker i 18 timmar i vila. 

Notera dock att du måste ha en iPhone för att kunna använda klockan, eftersom många av funktionerna kräver en tillhörande app från Apple. En Apple Watch Series 6 kostar 4 495 kronor. Den bästa aktivitetsklocka på marknaden om man söker efter en smartwatch.

Fossil Carlyle HR gen 5

Fossil Carlyle HR gen 5

Fossil Carlyle HR Gen 5 är en stilren och prisvärd aktivitetsklocka. Den har inte de mest avancerade tränings funktionerna, men den ger dig det viktigaste och krånglar inte till det, vilket säkert många kan uppskatta. Dessutom är det den billigaste klockan på den här listan. 

Fossil Carlyle HR Gen 5 har en inbyggd pulsmätare, högtalare, barometer, gyroskop och accelerometer. Klockan använder sig av operativsystemet Android och kan synkroniseras med en mobil med samma operativsystem. Det gör att du kan använda dig av olika appar när du tränar. Batteritiden är också rätt bra, då en laddning håller i två dygn. Priset för en Fossil Carlyle HR Gen 5 är 2 492 kronor. 

Garmin Venu

Garmin Venu

Vårt sista val är Garmin Venu. Den är högst prisvärd, då den innehåller allt man behöver till ett lågt pris. Klockan har pulsmätare, GPS, spårningsfunktion och en inbyggd tränare som ger dig personlig coachning. Den ger dig möjlighet att titta närmare på många aspekter av din hälsa, som din sömn, din andning, din syremättnad och dina stressnivåer, med mera.

Du kan även använda mobilen för att betala, med hjälp av funktionen Garmin Pay. Den här klockan låter dig dessutom spela musik utan att du behöver ha med din mobil. Lägg in låtar i mobilen eller synkronisera klockan till ditt Spotify-konto. En Garmin Venu kostar 3 690 kronor. 

Bubblare

Bubblare

En av våra andra favoriter, som precis hamnade utanför listan var Garmin Fenix Pro Solar som har en batteritid på hela 80 dagar, när klockan är i energisparläge. Klockan är vattentålig ner till 100 meter och utrustad med en mängd funktioner, som pulsmätning, GPS, Garmin Pay, musikuppspelning direkt ur klockan och mycket mer. Klockan kostar dock 10 595 kronor. 

En annan spännande klocka som hamnade precis utanför vår lista är Garmin Fenix 6 Pro. Det är klockan som kommer efter Garmin 5X Plus i samma serie. Fenix 6 stödjer betalningar via Garmin Pay, låter dig spela musik direkt ur klockan och rymmer hela 2000 låtar. Givetvis har klockan även pulsmätning, GPS och erbjuder exakt mätning av olika aktiviteter.  

Summering

Idag finns det ett stort utbud av aktivitetsklockor, men vilka är egentligen bäst? Den frågan har vi besvarat i den här texten, utifrån kriterierna batteritid, pris, funktioner, och användarvänlighet. Vi lyckades koka ner det till fem favoriter. Den bästa aktivitetsklocka på marknaden enligt oss är Garmin Forerunner 245 Music, som imponerade med sin användarvänlighet och alla sina häftiga funktioner. 

Garmin Fenix 5X Plus är en klocka som passar för många olika sporter och som innehåller mängder av funktioner. Fossil Carlyle HR gen 5 är en prisvärd klocka som inte har lika många funktioner som de övriga klockorna på listan, men innehåller allt en vanlig motionär rimligen kan behöva. Om du har en iPhone så är Apple Watch Series 6 ett utmärkt val. Klockan har GPS, stödjer betalning med Apple Pay, med mera. Garmin Venu är en smart klocka med mängder av funktioner, som personlig tränare, GPS, pulsmätning, stress övervakning och mycket mer.