Man med spelkontroll

Bästa Spelkontroll för PC-Spel 2024

Det finns många gaming-scenarion där det är bättre att använda en spelkontroll framför mus/tangentbord. Bland annat är det här ett vanligt spelsätt i bil- och racingrelaterade titlar samt i vissa fall virtuella kortspel. Kontroller är således inte bara en del av konsolspelandet. Här nedan kommer du kunna läsa en lista som tittar på fyra av de bästa spelkontrollerna för PC på marknaden idag.

Marknadens bästa handkontroll pc gaming

  • Xbox Elite Wireless Controller Series 2
  • Razer Wolverine Ultimate
  • Sony DualSense Wireless Controller
  • Scuf Instinct Pro

Xbox Elite Wireless Controller Series 2 – Spelkontroll från Microsoft

Xbox Elite Wireless Controller Series 2 handkontroll PC

Den första handkontroll PC som vi tittat på kommer direkt från Microsofts speldepartement. Det handlar då om en Xbox-produkt som även kan leverera en riktigt bra spelkänsla via datorn. Xbox Elite Wireless Controller Series 2 har allt du kan önska dig av en mackapär ämnad för spel. Först och främst finns det lite av en vikt i den, närmare bestämt 345 gram.

Detta gör så att du verkligen känner att du håller något stadigt i händerna. Denna spelkontroll är även trådlös och drivs med ett batteri som håller i hela 40 timmar efter fulladdning. Det fungerar att använda Bluetooth för att koppla upp den, något som tidigare inte varit fallet med Xbox-kontroller. Det här är något av en premiumvara, vilket inte minst reflekteras i priset. Idag får du en Xbox Elite Wireless Controller Series 2 för cirka 2 000:- i affär och nätbutik.

Razer Wolverine Ultimate – Sladdbunden handkontroll PC

Razer Wolverine Ultimate handkontroll PC

Nästa handkontroll PC på listan kommer från det respekterade datortillbehörföretaget Razer. De gör allt från datamöss till tangentbord och musmattor. Nu har de även som sagt tagit fram en gaming-kontroll som fått många goda ord om sig. Razer Wolverine Ultimate ger spelaren många alternativ när det kommer till spelsätt och känsla.

Du kan bland annat byta ut delar av kontrollen såsom joysticks. De knappar som närvarar på den är även mycket synliga och klart märkta med sina granna färger. Denna spelkontroll kopplas in i din dator via sladd, där ingången är av en vanlig USB-art. En Wolverine Ultimate-kontroll kostar idag kring 1 000:-, vilket är ett överkomligt pris för en så bra produkt.

Sony DualSense Wireless Controller – PlayStation spelkontroll för PC

Sony DualSense Wireless Controller Spelkontroll

Du kan inte ha en diskussion om spelkontroller utan att inkludera konsoljätten och Xbox-rivalen Sony. Genom årtiondena har de tävlat med Xbox om dominans inom Tv-spelssfären med sin PlayStation-serie. Nu har det japanska företaget även då slagit sig in i PC-världen tack vare sin spelkontroll Sony DualSense Wireless Controller. Precis som Xbox-varianten vi nämnt här ovan, är denna handkontroll pc trådlös. Batteriet är dock inte av samma goda kvalité i denna modell, då du kan räkna med att få ut allt mellan 6 till 12 timmar av oavbrutet spelande innan den måste laddas. En riktigt stor fördel med Sonys DualSense Wireless Controller är dock att den har exceptionell precision i sina spakar, som är att förvänta av en PS-inspirerad kontroll. Den är även mycket billig till priset, vilket ligger på mellan 700 – 800:-.

Scuf Instinct Pro – Premium handkontroll PC

Scuf Instinct Pro handkontroll PC

Sista spelkontroll vi tar upp på denna lista är Scuf Instinct Pro, vilken kommer från den redan nämnda producenten Microsoft. Det här är således en Xbox-kontroll som fungerar på din dator. Värt att nämna är att denna modell även är den dyraste vi har med på listan med ganska så stora marginaler. Vad får man då om man pungar ut rejält för sin handkontroll pc? Scuf Instinct Pro ger dig bland annat ett trådlöst alternativ som besitter mängder med funktioner.

Du kommer bland annat kunna modifiera och konfigurera den såsom du vill. Inga fabriksinställningar är satta i sten med denna kontroll. Den känns även mycket bra i handen, då den har en del vikt samt är utformad för bekvämlighet i både grepp som spakar och knappar. Priset, som nämnt, är dock mycket högt. Idag kostar en Scuf Instinct Pro cirka 3 000:-.

När musen och tangentbordet inte räcker till

Ibland krävs det lite mer för att du skall prestera på absolut högsta nivå. Detta stämmer bland annat vid datorspelande. Idag finns det mängder med möjligheter till att ställa upp din spelhörna såsom du själv önskar. I allt från hörlurar till skärm, mus och tangentbord existerar det mängder med produkter av varierande kvalité och funktioner. Behovet av att skaffa sig den korrekta spelmiljön är något som alla gamers borde uppskatta.

Bland de som spelar dator, finns det även kontrollfantaster. En spelkontroll brukar vanligtvis förknippas med Tv-spelande. Det är dock även många som vänder sig till en handkontroll PC för att få ut det mesta av sina spelsessioner. Det kanske inte hjälper dig vid spel på ett Bitcoin Casino, men många finner det en bra metod för gaming. Med detta i åtanke, har vi här ovan sammansatt en lista på fyra riktigt bra gaming-kontroller för PC som borde blidka även de mest förnäma kontrollspelare där ute.