Musmatta på bord

Lista på Bästa Gamingmusmatta

Att spela datorspel handlar mer om att bara ha den elektroniska uppsättningen. Visserligen behöver du såväl dator som skärm samt tangentbord med mus. Men de små extra tillhörigheterna är minst lika viktigt för att det skall kännas bra. Något som verkligen har en inverkan på hur väl du spelar är typen av musmatta. Långt gången är den tid då en tidning eller dylikt räckte till. Här nedan kan du nu läsa om våra tips på bästa gamingmusmatta på marknaden idag.

Det skall gå lätt när du spelar

När du köper in det du behöver för att börja spela dataspel med de bästa förutsättningarna, finns det mycket att tänka på. Det främsta som kommer upp är möjligen själva datorn, eller ”riggen” som gamers ofta hänvisar den till. Där skall allt från grafikkort till processor och intern hårddisk vara av en bra kvalité, så du fläckfritt kan spela de bästa spelen.

Därefter behöver du ha en bra skärm att blicka in i, där både storlek och refresh rate är viktigt. Särskilt för de som spelar FPS-spel kommer hertzen att ha en viktig roll att spela. När du har fått tag på den dyra delen av hårdvarorna, behöver du även se till att köpa ett effektivt tangentbord och bekväm mus.

Nu har du det du behöver för att börja spela på riktigt, förutom en sista del som många möjligen inte lägger så stor vikt på. Musmattan bör dock ha en prioritet, då den kan komma bli avgörande för hur du presterar i olika spel. Således har vi valt att ta fram en lista på bästa gamingmusmatta du bör skaffa.

Marknadens bästa gamingmusmatta

  • Corsair MM200 Pro Premium
  • Logitech G440
  • SteelSeries QcK Edge
  • ASUS ROG Sheath

Corsair MM200 Pro Premium

Corsair MM200 Pro Premium bästa gamingmusmatta

Den första produkten på vår lista över bästa gamingmusmatta vi tar upp är Corsair MM200 Pro Premium. Detta är ett utmärkt val för den som vill ha en bra yta att röra runt musen på. Mattan fungerar lika väl till att spela snabba FPS-spel som mer långdragna äventyrsupplevelser med. Storleken är även tillräcklig för att du skall känna att du har gott med utrymme att navigera på.

Mattan är gjord i mikrovävt tyg vilket skyddar mot bland annat spillor av vätskor, något varje sann gamer kan uppskatta. Tjockleken är på 6mm, så du kan bekvämt vila handen mot den. Underlaget består av gummi som förhindrar att musmattan glider runt. Priset är även helt acceptabelt och ligger på cirka 320:- i butik och online.

Logitech G440

Logitech G440 bästa gamingmusmatta

Nästa inslag på listan är Logitech G440. Det här är en riktigt bra musmatta för den som vill ha en hård yta att spela på. Det har blivit allt vanligare med mjukare underlag bland dataspelare, dock har fortfarande den hårda musmattan en plats i gamingsfären.

Producenten Logitech har här sedvanligt levererat en kvalitetsprodukt som har såväl en god hållbarhet som utmärkt användningsbehag. Materialet på mattans översida består av polypropylen, vilket är såväl tåligt som kontaktsäkert med din mus. Denna modell av bästa gamingmusmatta kommer även i flertalet olika storlekar, så du kan anpassa dig utefter din spelstil med inköpet. Priset för en ”vanlig” Logitech G440 ligger på runt 500:-.

SteelSeries QcK Edge

SteelSeries QcK Edge bästa gamingmusmatta

SteelSeries QcK Edge är ett utmärkt alternativ på bästa gamingmusmatta för den som inte vill lägga ut alltför mycket pengar och ändå få något av kvalité. Den sista delen av namnet, dvs. ”Edge”, hänvisar till att denna matta är en uppgraderad modell av en tidigare mycket populär variant av QcK-mattan.

Det SteelSeries gjort annorlunda här är att de sytt ihop kanterna så att de inte går sönder eller börjar flagna av lika lätt som tidigare utgåvor. Själva ytan på toppen är i ett bekvämt tyg som även låter dig få en bra kontakt med musen. QcK Edge kommer i flera olika storlekar, där den vanligaste är medium med måtten 27 x 32 cm. För att få händerna på denna bästa gamingmusmatta behöver du enbart lägga ut kring 220:-.

ASUS ROG Sheath

ASUS ROG Sheath bästa gamingmusmatta

Sist men inte minst har vi även en bästa gamingmusmatta av modellen ASUS ROG Sheath med på listan. Det första som utmärker mattan från ASUS ROG är den otroliga storleken. Användarytan är stor nog för att täcka både dina behöv för musrörelser likväl som något att ställa tangentbordet på. På köpet får du även en snygg design som livar upp din spelmiljö.

Tyget på ovansidan av mattan är i ett tåligt material, samtidigt som det tillåter för bra glidyta för musen. Kanterna är ihopsydda så de inte tar skada av din användning. Som en stor musmatta får du räkna med att ha tillräckligt med utrymme tillgängligt. Dimensionerna på ASUS ROG Sheath är nämligen hela 90 x 44 cm. Priset ligger idag på cirka 400:- när du köper den online eller i butik.