Speluppsättning

De Bästa Plattformarna för Spelköp Online

Idag är det normen att göra sina bästa spelköp online. Allt mer blir digitaliserat, likaså gaming-industrin. För det här ändamålet finns det flertalet plattformar som erbjuder digitala utgåvor av populära data- och Tv-spel. Här nedan kommer du kunna läsa om de bästa platserna att köpa spel online på.

Det nya handlingssättet för dataspel

Det gamla sättet att handla data- och Tv-spel på är en förgången tid. Titt som tätt måste de gamla spelgiganterna GameStop och GAME stänga ner sina affärer. I stället vänder sig folk idag till internet för att göra sina bästa spelköp online. Gamingvärlden har således blivit digitaliserad, där du äger en virtuell kopia av det spel du köper.

Det här har även lett till att de nya spelbutikerna idag även går att finna via en nätuppkoppling. Här kommer du både kunna köpa dina spel, samt använda plattformen till att både installera och spela dem. Det finns en mängd olika sajter och plattformar av det här slaget att välja på.

Alla har även något specifikt med dem som gör att de står ut från konkurrenterna. Detta kan handla om ett bättre interface, större spelutbud eller fler reor på spelen. Här nedan har vi sammanställt en lista på fem plattformar där du kan göra de bästa spelköp online på.

Olika plattformar för bästa Spelköp Online

  • Steam
  • GOG
  • Xbox Store
  • Itch.io
  • Green Man Gaming

Steam

Steam Logga bästa spelköp online

Av alla plattformar på nätet som erbjuder spel, är Steam den mest välkända. Det är även den plattform som existerat längst, med anor som sträcker sig flertalet år tillbaka. Steam är således en utmärkt plats för bästa spelköp online. De erbjuder allt från nyligen släppta titlar till gamla klassiker. Alla spel du köper via plattformen arrangeras även i ditt spelbibliotek, där de enkelt kan installeras och spelas.

Steams utbud på olika dataspel är det största som finns, så du kommer alltid hitta något att roa dig med här. Plattformen har även reguljära REA-kampanjer där en mängd olika titlar och genrer inkluderas. Deras sommarrea är särskilt en som du bör titta på om du vill ha ett spel till ett billigare pris.

GOG

GOG logga bästa spelköp online

GOG, eller Good Old Games, är ytterligare en plattform där du kan göra dina bästa spelköp online. Sajten har dock en särskild inriktning på de spel med en retrostatus, dvs. lite äldre titlar. Du kan visserligen även finna mer moderna spel här, dock är detta platsen för den som vill återuppleva spel och äventyr från förr.

GOG erbjuder även de mer åldrade titlarna till ett mycket bra pris. Här kan du köpa paket av spel såsom Heroes of Might & Magic, där du får alla titlar i serien för en helt tolerabel slutsumma. Om du söker en titel du spelade när du var yngre, är det  denna plattform du skall besöka.

Xbox Store

Xbox Store logga bästa spelköp online

Xbox är synonymt med konsolspelande ända sedan Microsoft lanserade sitt Tv-spel i 2001. Idag finns det dock även en PC-anknytning till namnet, då Windows erbjuder en Xbox Store för dataspelare. Via denna plattform kommer du kunna ta del av mängder av olika spel. En enorm fördel är att Xbox Store naturligtvis har en exklusiv rättighet till många av de Microsoftlicensierade dataspelen som finns.

Du kommer dock även finna andra titlar att ta del av här. En särskilt förmånlig aspekt av denna plattform är Xbox Gamepass, vilket ger dig tillgång till mängder av spel för en månatlig prenumerationsavgift. Denna är dock inte särskilt kostsam med tanke på vad du får för den.

Itch.io

Itch.io logga bästa spelköp online

En spännande gren av dataspelsutvecklandet är Indie-scenen. Det är här du finner de spel som tagits fram av självständiga spelstudior. Många av dessa spel är mycket underhållande, trots att de inte tillhör den globaliserade delen av spelmarknaden. De är även jämförvis med mer etablerade utgivare ett billigare alternativ på bästa spelköp online.

Om du är intresserad av att spela indie-titlar, är plattformen Itch.io en utmärkt plats att besöka. Sajten har blivit något av en hubb för indie-utvecklare och deras kreationer. Deras plattform kan även enkelt laddas ner som applikation på datorn eller telefonen för en snabb åtkomst.

Green Man Gaming

Green Man Gaming logga bästa spelköp online

Green Man Gaming är den sista av de plattformar som erbjuder bästa spelköp online på vår lista. Här kommer du finna mängder av nya titlar att pröva på. De har ett ganska utbud jämfört med sina konkurrenter, även om det är mindre än de största plattformarna på marknaden. Green Man Gamings plattform erbjuder ett spelbibliotek som du lätt kommer att kunna navigera.

De har även ett antal återkommande REA-kampanjer vilka inkluderar allt från lite äldre till splittrans nya spel. Med Green Man Gamings hubb tillkommer även ett par bra sökalternativ efter både genre och pris, där du kan leta runt efter nästa speltitel att pröva på.