Sol och moln med texten: 3 grymma väder-appar

Den bästa väder-appen i telefonen 2022

Det är alltid bra att veta vilket väder som står inför dörren. Vi svenskar är ett folk som uppskattar utomhuslivet, vare sig det gäller vandringar, löpning eller en utflykt. Dock vill vi självfallet ha vädret på vår sida när vi väl beger oss av ut i djur och natur. För det här finns det flertalet appar du kan ladda ner i din telefon. Vilken av dessa är dock de bästa? I den här artikeln skall vi titta på tre väderappar som fått det bästa omdömet bland svenskar!

Så håller du koll på vädret

Vi lever i en alltmer digitaliserad vardag, där all möjlig information är tillgänglig via våra datorer, telefoner och surfplattor. Det här gör det enklare för svenskar att planera sina dagar samt ha en allmän koll på hur livet ligger till. Ytterligare en aspekt av den tillgängliga informationen på din smartphone är väderprognoser. Som du säkerligen märkt, brukar din huvudsida på telefonen innehålla såväl en klocka som en direkt väderuppdatering. Denna uppdatering är dock oftast ganska så rudimentär.

För mer ingående väderprognoser behöver du söka dig till speciella meteorologiska institut eller myndigheter. Det må låta lite komplicerat, dock har dessa allt som oftast webbplatser där du finner all information du kan tänkas behöva. Det är heller inte ovanligt att dessa institutioner och myndigheter har utvecklat sina egna appar för smartphones och surfplattor.

Dessa är särskilt bra för de svenskar som vill ha snabba, lättillgängliga och framför allt analytiska väderprognoser. Här nedan finner du nu en liten lista på tre av de bästa väderapparna av den här sorten som du har tillgång till via din telefon.

3 appar för svenska väderuppdateringar

  • SMHI:s app
  • no-appen
  • Met Office

SMHI:s app

SMHI-logga

Den första appen på listan är även den mest naturliga för svenskar. SMHI är vår alldeles egna myndighet för meteorologi och väderinformation. De har genom åren bidragit med sin kunskap och information till diverse institut och företag, vilka spårar väder och temperatur i landet.

Tittar du på nyheternas väderprogram i Sverige, ser du med största sannolikhet på uppdateringar och information som kommit från SMHI. Myndigheten har även utvecklat en lättanvänd app för svenskar att bruka i sin smartphone eller surfplatta. Här kan du få ständiga uppdateringar gällande vädret utan att behöva besöka deras webbplats.

Yr.no-appen

Även norrmännen har en god erfarenhet i att spåra väderutvecklingen i Norden. Vissa svenskar anser som använder sig av Yr.no-appen anser även den vara bättre än SMHI:s väderprognoser. Det här bör inte komma som en överraskning, med tanke på att norrmännen har en lång tradition av fiske, ett yrke som är beroende av korrekta väderuppdateringar. Som svensk kan du även använda den här appen på din telefon. Språket är på norska, dock är det lättförståeligt nog för oss svenskar i skriven text.

Met Office

Met Office-logga

Den sista appen som vi har tagit med på vår lista kommer från den officiella myndigheten för meteorologi och väderuppdateringar i Storbritannien, Met Office. Likt norrmännen har även britterna, och då framför allt engelsmännen, en lång tradition av färder till havs. Således kan du räkna med att deras institutioner och myndigheter har en god koll på hur väder och vind kommer att påverka den europeiska hemisfären.

Språket är självfallet på engelska, dock kommer appen även med lättförståeliga bilder och diagram som liknar de svenska motsvarigheterna. Därmed kommer du inte ha några problem med att fatta den information som britterna bistår med i deras Met Office-app för smartphones och surfplattor!