Olika skivomslag för strategispel

Några av de bästa strategispelen under 2023

Inom gaming-sfären finns det många olika genres att välja på för sin underhållning. Ingen är dock lika stor och utbredd när det kommer till högkvalitativa datorspel som RTS, eller Real Time Strategy-spel. Ett sant strategispel har vanligtvis stora banor att köra på, vilka erbjuder möjligheter till att bygga, manövrera och slutligen erövra som man önskar. Det finns ett stort antal RTS-titlar som planeras bli tillgängliga under 2023. I den här artikeln skall vi kolla på tre av de bästa spelupplevelserna inom genren detta år.

Planlägg, bygg och erövra på datorn

Ett bra strategispel på datorn kan betyda tusentals av investerade timmar i att bygga sitt eget imperium. Beroende på hur spelet är utformat, finns det alla möjligheter till att leva ut sin begäran om att besegra sina fiender och erövra stora områden. Just spel av strategi-genren är extra tilltalande, då de erbjuder så många olika aspekter att glädjas åt. Detta gäller både som data- och sällskapsspel, där titlar såsom Carcassonne är mycket populära som spel för två personer.

Man kan bland annat allt som oftast bygga som man vill. Skapa gigantiska städer eller försvarsinstallationer för att sedan ge sig ut på äventyr i sällskap av sin här av lojala trotjänare. Med de teknologiska framstegen som skett inom gaming de senaste åren, sker även dessa äventyr i en alltmer slående grafik.

Idag kan man således ta del av stora, visuellt magnifika slag och strider på skärmen, allt från sin position som överbefälhavare. Strategi-genren inom datorspel fortsätter att stadigt marschera framåt på marknaden för var år som går. Här nedan skall vi nu ta en titt på tre spel av denna typ som kommer bli aktuella under 2023.

3 kommande strategispel du bör pröva på

  • Terminator: Dark Fate – Defiance
  • Broken Arrow
  • Victoria 3

Terminator: Dark Fate – Defiance

Poster för Terminator: Dark Fate - Defiance

Det första spelet på vår lista tar oss till Terminator-universumet. Det handlar nämligen om det storslagna RTS-spelet Terminator: Dark Fate – Defiance. Denna spelupplevelse är utvecklad av studion Slitherine Software och kommer vara aktuellt för PC-användare under 2023.

Som spelare placeras du i den futuristiska och dystopiska världen som uppkommit efter att datornätverket SkyNet försökt utrota mänskligheten. Med ett par trogna soldater skall du således ta upp till kamp mot allt från robotar till helautomatiska stridsfordon i hopp om att rädda det sista som består av vår art på jorden. Grafiken är exceptionell och spelkänslan total i detta RTS-äventyr.

Broken Arrow

Från framtiden till nutiden, kommer vi besöka våra dagliga sädesfält satta i krigets brand i spelet Broken Arrow. Utvecklat av Steel Balalaika, kommer man här få ta kontrollen över antingen den amerikanska eller den ryska vapenmakten.

Dessa två faktioner kommer sedan utkämpa blodiga strider mot varandra i en gigantisk spelupplevelse som är fylld av alla möjliga fordon och trupp-typer satta i modern tid. Broken Arrow förväntas släppas någon gång under det kommande året och finns redan nu att förbeställa.

Victoria 3

Sist men inte minst så har vi även en svensk skapelse som är likväl engagerande som avancerad. Det handlar om den tredjeupplagan av Paradox Development Studios Victoria-serie. Här får man som spelare ta kontrollen över en nation under den viktorianska eran, dvs. mitten av 1800-talet. Spelet är ett totalt strategispel i den mån att man kan kontrollera det mesta som har med ens lands styre att göra.

Beskattning av befolkningen, politiska initiativ och krigföring mot alliansfiender faller alla samman i ett paket fullproppat av underhållning. Det är inte det enklaste spelet att bara plocka upp, dock kommer man kunna spendera ändlösa timmar på att navigera sig genom det krigiska och politiska landskapet som gör spelet till den upplevelse det är.

Ett litet varningens finger dock. Paradox har för vana att låsa väldigt mycket av innehållet till sina spel bakom DLC-paket. Så man får förvänta sig att behöva lägga ut riktigt stora summor om man önskar ta del av helhetsupplevelsen, även i Victoria 3.