VR Headset

Tre VR-headsets värda sitt pris

VR-headsets börjar bli en alltmer vanlig syn i svenska hem. Som underhållningsform är det svårt att slå det virtuella planet som dessa teknologiska apparater erbjuder. Det är dock kostsamt att köpa sig en VR-upplevelse för privatpersoner. Det skiljer även på kvalitén samt spelutbudet mellan olika VR-headsets. I den här artikeln skall vi kolla på tre av dessa produkter på marknaden som anses vara mycket bra samt prismässigt överkomliga.

Träd in i en virtuell värld

Dator- och konsolspelande är fortfarande otroligt populärt, särskilt här i Sverige. Vi nordbor har en förkärlek till underhållning som man kan komma över i hemmen. Det är särskilt populärt att bland annat sitta framför datorn och spela med vänner online när den mörka hösten och vintern lägger sig över vårt land.

Gaming-sfären är under ständig utveckling. Vad som var aktuellt för ett decennium sedan anses idag vara föråldrat eller läggs med beteckningen som ”klassiskt” spelande. En teknologi som verkligen belyser hur spelandet har förändrats med åren är VR, eller Virtual Reality. Det här är headsets med både skärm och hörlurar som låter spelaren träda in i en annan värld, där hela din kropp blir en del av upplevelsen.

En uppsättning av ett VR-headset kan även vara något som vanliga personer kan syssla med. Det kostar visserligen en ansenlig peng, dock finns det idag varianter som man enkelt kan komma över om man är villig att spendera några tusenlappar. Här nedan kommer du nu kunna läsa om tre av dessa headsets som är tillgängliga på marknaden idag.

3 av marknadens bästa VR-uppsättningar

  • Meta Quest 2
  • HP Reverb G2
  • Valve Index

Meta Quest 2

Meta Quest 2 är ett VR-headset som innehåller den totala upplevelsen. Du får såväl en utmärkt grafisk bild samt god ljudkvalité i den här produkten. Vidare är även kontrollerna för händerna riktigt bra och enkla att använda sig av under dina VR-äventyr. Det finns gott med lagringsutrymme på hårddisken, så du kan ha flertalet spel redo samtidigt. Priset för en Meta Quest 2 är dock ganska så högt, då det ligger mellan 4 000-5 000:-.

HP Reverb G2

Nästa headset på vår lista är HP Reverb G2. Det här är en utmärkt produkt för den som vill ha den bästa möjliga grafiken under sitt spelande. Du kommer få en mycket hög upplösning samt bra ljud i hörlurarna, vilket gör mycket för upplevelsen. Kontrollerna är möjligen inte lika bekväma som med den ovannämnda Meta Quest 2, dock kommer man att vänja sig efter tid med dem. Till priset är det här en av de dyrare modellerna av VR-set, då priset brukar ligga på kring 6 000:- för svenska konsumenter.

Valve Index

Det sista headsetet vi tar en titt på kommer från spelutvecklaren och Steam-ägaren Valve. Det handlar alltså om Valve Index, företagets egna VR-produkt. Valve Index ligger i den absoluta toppklassen när det kommer till VR-upplevelser. Allt från grafik till ljud och även designen på själva headsetet är fantastiskt. Du kommer även få tillgång till många av Valves spel med den här teknologin. Priset är mycket högt, då man får punga ut närmare tiotusen kronor för ett Valve Index-headset.