Person som spelar på smartphone

Tre av årets bästa spel för mobilen

Det är ett ofrånkomligt faktum att mobilspelandet är den mest populära formen av ”gaming” som finns i dagens samhälle. Alla har inte tillgång till en speldator, dock finns det mer eller mindre en smartphone i händerna på varje person.

Således är det inte konstigt att marknaden kring mobilspel även blivit riktigt stor och kan idag konkurrera med de etablerade data- och Tv-spelsföretagen. I den här artikeln skall vi kolla på tre riktigt bra spel för mobilen som kommer bli aktuella under 2023.

Simpel och lättillgänglig underhållning i din smartphone

Mobilspelandet är faktiskt den största sfären av gaming som pågår i världen idag. Det betyder att den största skaran av folk som anser sig vara ”spelare”, gör så via sin mobiltelefon. Det här är något som även traditionella data- och Tv-spelsproducenter tagit notis om och har således börjat göra sina egna spel för smartphones.

Spel via mobilen är lika enkelt som det är ett underhållande sätt att fördriva tiden på. Det finns olika sätt du kan få tag på mobilspel på, antingen via din app-store i telefonen eller via separata nerladdningsservrar. När du väl har ditt spel, krävs det heller inget extra för att du skall kunna ta del av det. Till skillnad från datorer och Tv-konsoler, krävs det varken ett tangentbord, mus eller kontroll för att spelandet skall tas vid på mobilen.

Det här är även en del av gaming-branschen som ständigt kommer ut med nya spelupplevelser. Detta stämmer även i 2023, då fler spel än någonsin tidigare förväntas lanseras under årets gång. Här nedan kommer du nu kunna läsa om tre av de bästa mobilspelen som bär särskilt populära idag.

3 Mobilspel värda att prövas på under 2023

  • Mech Arena
  • Raid: Shadow Legends
  • Mafia City

Mech Arena

Mech Arena ä ren spännande liten skapelse för mobiltelefoner. Det äger rum på ett slagfält, där du skall ta kontrollen över en robot för att sedan börja strida med andra spelare. Det här är således ett multiplayer-spel, där personer spelar mot varandra hellre än mot en dator.

En av spelets roligaste aspekter är alla de konfigurationer du kan göra på din robot. Detta ser till så att ingen spelare är den andra lik, för spännande och unika slagsmål mellan de metallbeklädda stridsburkarna!

Raid: Shadow Legends

Raid: Shadow Legends är ett av de mest populära mobilspelen som finns idag. Värt att notera är att utvecklarna bakom den här storsuccén är även de som gjort det ovannämnda Mech Arena. Raid: Shadow Legends är dock en helt annan typ av spelupplevelse.

Det här är nämligen ett RPG i mobilt format, där du kämpar mot datorstyrda fiender tillsammans med din grupp av lojala trotjänare. Grafiken i spelet är absolut fenomenal och kommer ge dig en känsla av hjältemod varje gång du slänger i väg en ny trollformel i jakten på en ärorik seger.

Mafia City

Sist men inte minst har vi ett spel där du antar rollen som maffiaboss. Mafia City är en typ av strategispel där du kontrollerar ditt kriminella nätverk i hopp om att bli den ledande skurken. I spelet kan du bland annat konstruera nya byggnader, bedriva illegal handel samt ”ta hand om” dina fiender via brutala men effektiva metoder. Mafia City är en spelupplevelse du enkelt kan återkomma till upprepade gånger, vilket gör det till den perfekta tidsfördriften på din smartphone!