Kvinna med VR-headset

Tre grymma VR-spel att pröva på under 2023

Teknologin kring Virtual Reality blir alltmer avancerad med årens gång. Det var inte längesedan som man först började spekulera kring vad VR kan leda till. Idag har vi mängder med applikationsområden för denna teknologiska framgångssaga. En av de mest populära typerna av VR är spel av olika slag. I den här artikeln skall vi kolla på tre VR-spel som blir tillgängliga under 2023.

Den virtuella Realitetens spelande

VR är en av de senaste teknikartiklarna som vi kan underhålla oss med. Genom att fästa en skärm framför ögonen och hörlurar för öronen kan man ta klivet in i en annan värld. VR för med sig fördelen av att helt avskärma vår omgivning, så att det du upplever inne i bubblan av visuella intryck och ljud blir som en annan värld. VR står ju ändå för Virtual Reality och ämnar skapa en alternativ existens i virtuellt format.

VR-teknologin är särskilt populär när det kommer till dataspelsvärlden. Här finner man massor med intressanta och engagerande spel att ta del av i VR-format. Det tillkommer även ständigt nya spel i alla olika genres, där främst äventyr och horror-spelen är som mest populära. Skall man dock ta sig an ett skräckspel i sitt VR-headset, får man vara redo för en hög dos av skrämmande scenarion som kommer uppstå.

3 VR-spel som lanseras 2023

Här nedan kommer vi nu att gå igenom tre VR-spel som kommer kunna spelas under 2023. Vi har försökt att välja ut olika speltyper för att få en så vid bild av vad marknaden har att leverera under det kommande året.

  • GTA: San Andreas
  • Resident Evil Village
  • Peaky Blinders: The King’s Ransom

GTA: San Andreas

Det första spelet vi har valt ut är en gammal klassiker och ett av de mest omtyckta från spelutvecklaren Rockstar. Det handlar här om Grand Theft Auto: San Andreas, vilket först publicerades i 2004. Det har dock nu fått en ordentlig upputsning när det kommer till det grafiska och kommer presenteras som VR-spel under 2023. Du kommer här få möjligheten till att spela igenom hela originalspelet ur en betydligt mer personlig synvinkel, då du tar på dig rollen som C.J. i den öppna, brottsfyllda världen.

Resident Evil Village

Resident Evil-serien är känd för att vara såväl skrämmande som engagerande att spela. Den strålande grafiken, de dunkla, otäcka miljöerna och en bra story är således att förvänta från varje nytt Resident Evil-spel. Den här beskrivningen stämmer även in på Resident Evil Village, vilket är ett VR-spel som kommer bli tillgängligt under 2023. Om du vågar, kommer du här få möjligheten till att kräla runt bland spindelnäten och ohyggliga monster för att lösa det mysterium som storyn berättar om.

Peaky Blinders: The King’s Ransom

Sista spelet på vår lista är en VR-upplevelse som är tagen från den omåttligt populära Tv-serien Peaky Blinders. I Peaky Blinders: The King’s Ransom kommer du som spelare att få traska runt på 1920-talets gator i London. Kriminalitet, skumaffärer samt en ansenlig mängd våld är att förvänta i detta spel, vilket lanseras under 2023.